Şok iddia: Satoshi Nakamoto ile Pablo Escobar’ın bağlantısı olabilir
Şok iddia: Satoshi Nakamoto ile Pablo Escobar’ın bağlantısı olabilir

Şok iddia: Satoshi Nakamoto ile Pablo Escobar’ın bağlantısı olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yasutaka Nakamoto, Kolombiyalı uyuşturucu efendisi Pablo Escobar’ın müttefiki olarak bilinen bir mühendis. Bugünlerde kendisinin Bitcoin’in mucidi olduğuna inanılıyor. Bu iddiayı ispatlayabilecek bazı gerçekler bile var.

Satoshi Nakamoto gizemi hâlâ aydınlanamadı

Kripto para dünyasındaki en ilginç konulardan biri, dünyanın ilk ve en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’i (BTC) icat eden kişinin kimliği. Bitcoin 2009’da ortaya çıktığından beri, yaratıcılarının kimliği genellikle Satoshi Nakamoto olarak biliniyordu. Bu adamın kim olduğu hakkında çok şey söylendi: Craig S.Wright kendini Satoshi Nakamoto olarak ilan etti ve 2019’da BTC telif hakları için başvuruda bulundu. Son olarak dünyanın en ünlü uyuşturucu kartelinin BTC’nin arkasında olduğu iddia ediliyor.

Kolombiya’daki Medellin Karteli, kokaini ABD’ye taşıyan ilk uyuşturucu karteli olarak kabul ediliyor. Kartel, teslimatlarını yapmak için havayolu operatörlerini kapsayan geniş bir işlevsel dağıtım ağına sahip. Pablo Escobar’ın karteline bağlı şirket Escobar Inc. CEO’su Olof Gustaffson tarafından anlatılan hikayede durum şöyle özetleniyor:

Yasutaka Nakamoto, Kolombiya uyuşturucu lordu Pablo Escobar için çalışan ve Güney Amerika’dan ABD’ye uyuşturucu kaçakçılığı yapan Pacific West Airlines için üst düzey bir mühendisti. Yasutaka, eski işvereni tarafından bir suikast girişiminden sonra 1992 yılında tamamen kamuoyunun gözden kayboldu. DYıllar sonra Bitcoin’i yaratmak ve başlatmak için yeniden canlandı. Aynı zamanda Dorian Satoshi Nakamoto’nun da kardeşidir.

Yasutaka’nın özellikleri Satoshi’ye tamamen uyuyor

Bitcoin’in oluşturulması, yalnızca teknik ve bilgisayar becerilerine sahip birinden gelebilecek birçok programlama becerisi gerektiriyor. Yasutaka Nakamoto bu niteliği mikroişlemciler ve yarı iletkenler konusunda tecrübeli bir mühendis olarak karşılıyor.

Yasutaka Nakamoto, Pablo Escobar tarafından düzenlenen bir suikast girişiminden sonra kamu sahnesinden kaybolduğu için Satoshi Nakamoto’nun anonim kimliğine uyuyor. Yasutaka Nakamoto’nun kartel için neden hedef olacağı konusunda spekülasyonlar da ortaya çıktı. Bunun tek mantığı muhtemelen kartelin operasyonları hakkında bazı sırları olması. Bu suikast girişimi ikisi arasındaki iş birliğinin sona erdiğine işaret ediyor.

Escobar Inc. BTC işlemlerinde dikkate değer katılımı olan bir kuruluş. 2019’da Gustaffson ve Escobar’ın ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne kayıtlı BTC ticari markasının sahibi oldukları ortaya çıktı.

Escobar’ın şirketinin BTC’ye olan bu ilgisi ve Yasutaka Nakamoto ile bağları, Satoshi’nin Yasutaka ilan edilmesi için gerekli nitelikleri taşıyor olabilir.

coinspeaker

Dudağınız uçuklayacak: Bu yıl dolandırıcıların çaldığı toplam kripto para miktarı açıklandı


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin