Bitcoin ABD baskısı için alternatif olarak görülüyor
Bitcoin ABD baskısı için alternatif olarak görülüyor

Şok iddia: Rusya Bitcoin’e 10 milyar dolar yatırım yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir Rus ekonomistinin yeni bir iddiasına göre, dünyanın en büyük 12. ekonomisi Bitcoin’e 10 milyar dolar yatırım yapmak üzere.

Bitcoin ABD baskısı için alternatif olarak görülüyor

Moskova’nın Rusya Devlet Başkanlığı Ulusal Ekonomi ve Kamu Yönetimi Akademisi’nde öğretim görevlisi olan Vladislav Ginko, ABD’nin yaptırımlarının Rusya’yı yeni yollar aramaya zorladığını söyledi. Ginko, Rusya’nın başka seçeneğinin olmadığını düşündüğünü şu şekilde söyledi.

ABD yaptırımları yalnızca Bitcoin kullanımıyla hafifletilebilir. ABD’nin yaptırımları nedeniyle, Rusya’nın seçkinleri ABD’ninvarlıklarını ve ABD Doları’nı bırakmak ve büyük ölçüde Bitcoin’e yatırım yapmak zorunda kaldı. Rusya Merkez Bankası 466 milyar dolarlık rezerv değere sahip ve bu yüzden fırsatları çeşitlendirilmesi gerekiyor.

https://twitter.com/martik/status/1082031829002129413

Forbes’in yeni raporunda, ABD yaptırımlarının Rusya üzerindeki etkisi vurgulanıyor.

Yaptırımlar ve izolasyon, Rusya ekonomisini etkiliyor. Rusya ABD’ye büyük bir ihracatçı olmasa da, Avrupa’da iptal edilen enerji ve savunma sözleşmeleri, Rusya’nın ana borç verenlerinin finansmanı üzerindeki yasaklarla birleştiğinde ekonomiyi etkiledi. Ülkedeki 2014 yılındaki mutsuz büyüme hikayesini başka ne açıklayabilir ki? Yükselen petrol fiyatları, Rusya ekonomisini yükseltmek için çok az bir etki yaptı.

Putin: Kısıtlamalar büyük bir stratejik hata

Temmuz ayında, devlet destekli Rus haber merkezi RT, Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in küresel ticarette alternatif rezerv para birimlerine olan ihtiyacı vurgulayan bir konuşma yaptığını söyledi. Yapılan konuşmada şu ifadelere yer verildi:

Amerikan ortaklarımıza dolar işlemlerinde olanlar da dahil olmak üzere sınırlamalar koyma konusunda büyük bir stratejik hata olduğuna inanıyorum. Bunu yaparak dolara olan güvenini rezerv para birimi olarak baltalıyorlar.

O zamanlar, Putin Rusya’nın ABD dolarını kullanmayı durdurmadığı sürece kullanmayı bırakma planları olmadığını söyledi.

Venezuela’da, Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, ülkenin yeni oluşturulan dijital varlığı olan Petro’nun resmi bir hükümet para birimi olduğunu açıkladı. Petro’nun sözde ülkenin petrol rezervleri tarafından desteklendiği iddia ediliyor. ABD Başkanı Donald Trump lansmanından sonra Amerikalıların ABD yaptırımlarını önlemek için tasarlandığını iddia ederek yatırım yapmasını yasakladı.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin