pakistan
Pakistan bankası Alipay ile Blockchain'de havale işlemi gerçekleştirecek

Pakistan bankası Alipay ile Blockchain tabanlı havale işlemi gerçekleştirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Norveçli telekom çokuluslu Telenor Group’un bir iştiraki olan Pakistan merkezli Telenor Microfinance Bank, ödemeler firması Alipay‘ın Blockchain teknolojisini kullanarak sınır ötesi ödemeleri başlattı.

Pakistan’ın ilk Blockchain temelli uluslararası havale hizmeti olduğunu iddia eden banka, Salı günü yaptığı açıklamada, Telenor Group’un Malezya fintech iştiraki Valyou ile Pakistan’ın mobil bankacılık kolu Easypaisa arasında, iki ülke arasında gerçek zamanlı para transferi sunan ortak bir çaba olduğunu açıkladı.

Blockchain, ödemelerin “hızını ve verimliliğini önemli ölçüde artıracak” diyen Banka, yaptığı açıklamada, para transferlerinin “son derece güvenli ve şeffaf” olacağını söyledi.

Telenor Finansal Hizmetler kıdemli başkan yardımcısı Roar Bjærum, “Pakistan şu anda Malezya’dan yaklaşık 1 milyar dolarlık konut havalesi alıyor. vVe bu Easypaisa-Valyou işbirliğini daha iyi hale getirecek.

Pakistan Merkez Bankası Başkanı Tarık Bajwa, “Konut gelirleri GSYİH’da yüzde 6’nın üzerinde, ticaret açığımızın yüzde 50’sinden fazlasına, ihracatın yüzde 85’ine ve ithalatın üçte birinden fazlasına katkıda bulundu”

Pakistan Blockchain’e ilgi duyan fakat kripto paralara karşı olan ülkeler arasında

Alibaba Group’un Ant Financial’ı tarafından işletilen Alipay’in, ilk bir yıllık deneme süresi boyunca teknolojisini kullanmak için işlem ücretlerinden vazgeçtiği söyleniyor.

Banka, aracılık maliyetlerini ortadan kaldıran yeni havale hizmetinin, son kullanıcılar için işlem maliyetini düşüreceğini söylüyor.

Pakistan, Blockchain teknolojisinin potansiyeli konusunda istekli görünmekle birlikte, bugüne kadar kripto paralar konusunda olumsuz bir tutum takındı. Nisan ayında, ülkenin merkez bankası olan Pakistan Devlet Bankası, ülkedeki finans şirketlerinin kripto para firmalarıyla çalışmalarını yasakladığını açıkladı.

Merkez Bankası, “Bu husustaki herhangi bir işlem derhal şüpheli bir işlem olarak Finansal İzleme Birimi’ne (FMU) bildirilecektir” dedi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin