Softbank ve Baidu Atlas protokolünün başarısına inanıyor
Softbank ve Baidu Atlas protokolünün başarısına inanıyor

Softbank ve Baidu, eski Google çalışanlarına yatırım yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Eski Google çalışanları yeni Blockchain startup’ı oluşturuyor. Softbank ve Baidu da bu projeye finansman sağlayacak.

Softbank ve Baidu Atlas protokolünün başarısına inanıyor

İki eski Google çalışanı, internet kullanıcılarının verileri kontrol etmelerine yardımcı olmak istiyor. Bu amaçla Blockchain teknolojisini kullanarak Atlas protokolü olarak adlandırdıkları bir startup geliştirdiler. Bu yaz beta versiyonu piyasaya sürülmesi planlanan yeni girişim, BV, Danhua Capital, Fenbushi Capital aracılığıyla Softbank, Çin Girişim Sermayesi (SBCVC), Baidu gibi birçok birçok şirketten yatırım amaçlı fon topladı. Çin Girişim Sermayesi, Atlas’a yeni bir milyon dolarlık bir fon sağladığını açıkladı. Yapılan açıklamada yatırım yapma sebepleri şu şekilde açıklanıyor:

Bugün Blockchain üzerinde biriken verilerin yarın internet kullanıcılarına daha iyi pazarlanması için kullanılabileceği fikrine olan inancımızı göstermek için yatırım yapmış bulunuyoruz.

Atlas, çevrimiçi gizlilik ile ilgili endişeleri ortadan kaldıracak

Kuruculardan biri olan Durian Lu, Google’da farklı uygulamaları geliştirmek için makine öğrenimi üzerinde çalışıyorken, Cheng Li, Google NYC’de konuşma tanıma uygulamasında çalışan ekibin bir parçasıydı. İçeriden bilgi ve deneyime sahip olan bu ikili, Google’ın yalnızca kullanıcı davranış verilerini toplama ve bunları reklam vermek için kullanmada ne kadar kazanç sağladığını bildiklerini  belirtiyorlar.

İnternet’teki daha fazla web sitesinin halka açık Blockchain’lerle doğrudan etkileşime sokacak olan Atlas, çevrimiçi gizlilikleriyle ilgili endişeleri olan internet kullanıcılarına çözümler sunacak. Kontrolü ele alan kullanıcılar, kendi verileri üzerinde kontrol sahibi olacak. Bu sayede yalnızca geliştirdikleri teknoloji ile onay alan bilgiler paylaşılacak. Buna ek olarak, Atlas protokolü, Nebulas tarafından inkübe edildi.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin