Softbank kripto kartı çıkarıyor.
Softbank kripto kartı çıkarıyor.

Softbank çapraz taşıyıcı mobil ödemeler için Blockchain PoC’yi tamamladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon telekomünikasyon devi Softbank, P2P mobil ödemelerin farklı taşıyıcılar üzerinden yapılmasına izin veren bir Blockchain proof-of-concept (PoC) tamamladı.

Softbank tarafından Çarşamba günü yapılan duyuruda teknolojinin Blockchain startup’ı TBCASoft ile ortaklaşa geliştirildiği açıklandı. Firma, aynı zamanda Nasdaq’da listelenen bir firma olan Synchronoss’un da ortaklıkta yer aldığını söyledi.  Synchronoss, Japonya’da Rich Communication Service (RCS) adlı bir SMS değiştirme iletişim protokolü sunuyor.

Softbank Blockchain tabanlı PoC’yi tamamladı

Duyuruya göre, ortaklar, RCS’yi özellikle katılımcı taşıyıcılar arasında dağıtılan bir ağ ile bütünleştiren Blockchain tabanlı PoC’yi oluşturdu.

Sistem, geleneksel SMS metin dağıtma sistemini, multimedya içeriği, belgeler ve sesli aramaların mobil uygulamalar yerine taşıyıcı ağlar aracılığıyla gönderilmesi gibi daha zengin bir özellik havuzuyla değiştirme çabası içinde mobil taşıyıcılar arasında konuşlandırılmak üzere tasarlanmıştır.

Softbank ayrıca, altta yatan bir teknoloji olarak bir dağıtım ağı ile RCS sistemi içindeki cüzdanlarında biriktirilen parayı bir taşıyıcıdan diğerine eşler arası bir şekilde gönderebileceğini söylüyor. Firma,  bunun da özellikle yurtdışına seyahat ederken faydalı olacağını açıkladı.

Softbank Corp. başkan yardımcısı Takeshi Fukuizumi, açıklamayla ilgili şunları söyledi:

Bu RCS ve Blockchain tabanlı mobil ödemeler PoC, operatör tarafından yönetilen hizmetlerin sunabileceği değeri gösteriyor. Sadece yeni mobil ödeme hizmetimizi güçlendiren satıcıları dijital olarak işletmek için değil, daha önce yalnızca büyük markaların kullanımına sunulan bir ölçekte öngörüyoruz. Ayrıca, satın alma ve seyahat alışkanlıklarına gelince müşterilerimize daha fazla esneklik sağlayacaktır.

Bu çaba, Softbank, TBCASoft ve birçok küresel ana operatörün bir çapraz taşıyıcı Blockchain ödeme hizmeti geliştirmek amacıyla bir taşıyıcı Blockchain çalışma grubu oluşturmasından bir yıl sonra gerçekleşti. Konsorsiyuma katılan diğer firmalar arasında ABD merkezli taşıyıcı Sprint ve Tayvan’daki en büyük operatörlerden biri olan FarEasTone vardı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin