Smart Valor, İsviçre’li düzenleyicilerin onayını aldı, 2019'da bankacılık lisansını arıyor
Smart Valor, İsviçre’li düzenleyicilerin onayını aldı, 2019'da bankacılık lisansını arıyor

Smart Valor, İsviçre’li düzenleyicilerin onayını aldı, 2019’da bankacılık lisansını arıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre’de Blockchain düzenlemelerinin devreye girmesi ile Smart Valor, İsviçre finans piyasalarında faaliyet göstermek için ülke düzenleyicilerinden onay aldı.

Şirket, ulusal düzenleyici kurum olan Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu (FINMA) yerine yerel Finansal Hizmetler Standartları Birliği (VQF) tarafından düzenlemeler tabi tutuldu. VQF, kara para aklama (AML) uyumluluğunu kontrol etmek için FINMA tarafından yetkilendirildi.

Düzenleyici tarafından onaylanmış bir finansal aracı olarak onaylanma, AML uyumluluğu için aktif olarak denetleneceğinden Smart Valor’a daha fazla güvenilirlik sunacak. Bununla birlikte, ülkedeki diğer Blockchain ile ilgili şirketlerin finansal aracılar olarak onay kazanıp kazanmadığı açık değil. Hem FINMA hem de VQF yorum yapmayı reddetti.

Smart Valor bankacılık lisansına başvuruyor

Smart Valor, 2018’in dördüncü çeyreğinde kripto paralar da dahil olmak üzere alternatif yatırımlar için bir çevrimiçi platform sunmayı planlıyor. Şirket, aynı zamanda 2019’un ilk yarısnda menkul kıymet yatırımları sunmasına izin verecek olan bir bankacılık lisansı için başvuruda bulunuyor.

Smart Valor’un kurucusu Olga Feldmeier verdiği demeçte, tokenizasyonun insanların yatırım yapmaya yaklaşma şeklini değiştireceğini söyledi:

Tokenlaşma, insanların bir şeylere sahip olmalarını dönüştürür. Likiditeyi geliştirir ve bu yatırım fırsatlarını daha geniş bir yatırımcı kitlesine ulaştırır.

İsviçre, Blockchain projelerini memnuniyetle karşılayan yasaları aktif bir şekilde düzenleyen ve yaratan birkaç ülke arasında yer alıyor. Ülke Zug kantonunda bulunan dünyaca ünlü Kripto Vadisi’ne ev sahipliği yapıyor.

Temmuz ayı başlarında yerel şirketler, yerel çevrimiçi oylama sisteminde Blockchain teknolojisini denemede Zug hükümetine yardım ettiler. Bağlayıcı olmayan deneme, çevrimiçi oy kullanma sistemine erişim hakkı olan 240 vatandaşın 72’sini içeriyordu.

Smart Valor, daha önce Çin merkezli Bitcoin cüzdanı Xapo için çalışan Olga Feldmeier tarafından 2017 yılında kuruldu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin