Kasaba Bitcoin'de umut buluyor
Kasaba Bitcoin'de umut buluyor

Kasaba Bitcoin’de umut buluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir Bitcoin madencilik şirketi Kanada’da hayalet bir kasabaya yeni bir umut dalgası getiriyor. Bununla birlikte kasaba için sürdürülebilirlik konusunda sorular devam ediyor.

British Columbia’daki Ocean Falls, artık hayalet bir kasabadan başka bir şey değildir. Küçük köy, eski binaları ile geçmişinin çöküşüne tanıklık ediyor. Onlarca yıldır, bu yerde gerçek bir umut ışığı olmadı. Nüfusu 5000’den 100’ün altına düştü. Kasabanın eski kağıt fabrikası artık yeni bir iş alanına ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yaz bir Bitcoin madencilik şirketi olan Ocean Falls Blockchain, kasabada kendine bir yuva buldu.

Kasaba bölgede ekonomik canlılık için yeni bir başlangıç ve ilgi olşturuyor

Kanada, Bitcoin madencilerinin kurulması için en popüler ülkelerden biridir. Soğuk iklim, enerji faturalarını azaltmaya yardımcı oluyor. Böylece madencilerin kârı artıyor. Kağıt endüstrisi Ocean Falls bölgesine gittiğinden beri şehirde yapılacak çok şey kalmadı. Eski Ocean Falls barajı kasabanın yanı sıra yakındaki kasabalar Bella Bella ve Shearwater’ı elektriklendirmek için 13 megawatt kapasitesinin üçte birinden daha azını kullanıyor. Bölge, elektrik şebekeye bağlı bulunmuyor. Bu da Bitcoin madenciliği gibi yoğun enerji gerektiren bir iş için mükemmel bir fırsat yaratıyor.

Kasabaya sadece deniz uçağı veya tekne ile erişiliyor. Kasaba, Vancouver’a 300 mil uzaklıkta bulunuyor. Bölge soğutma masraflarını düşürerek maden işletmelerine ekstra avantaj sağlıyor.

Ocean Falls için sırada ne var?

Ocean Falls’daki Bitcoin madenciliği işletmeciliği kasabanın bir avantajı olarak öne çıkıyor. Bununla birlikte, Bitcoin madenciliğinin bölgedeki yerel insanlara kalıcı işler sunması gerektiğine dikkat edilmesi gerekiyor. Ek olarak, Bitcoin madencilik işletmesi güç tüketecek ve gürültü yaratacak. Bu durum, kasaba sakinleri için hoş olmayan bir senaryo olabilir. Bölge halkı uzun zamandır huzurlu yaşamaya alıştı. Öte yandan bu, Ocean Falls toparlanmasının ilk adımı olabilir.

 

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin