slovenya, bitcoin, bitcoin anıtı, Roundabout, bitcoin haberleri
Slovenya Bitcoin Anıtı

Slovenya’nın en büyük dördüncü şehrine Bitcoin anıtı dikildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Slovenya’nın en büyük dördüncü şehri olan Kranj, bir tarih yazarak dünyanın ilk halka açık Bitcoin anıtını olarak kayıtlara geçti.

Roundabout Kranj adıyla anılan anıt, şehrin kentsel ekosistemi için bir bağlantı noktası olan Oldhamska ve Gregorčičeva caddesini birbirine bağlayan döner kavşağın ortasına bir Bitcoin logosu ile yerleştirildi. Anıt Selman Čorović & KRARH Society tarafından tasarlandı. İnşaat masrafları Kranj’da bulunan kripto para değişimi Bitstamp ve tech startup 3fs şirketi tarafından finanse edildi.

Yapılan açıklamaya göre bu konum Blockchain’in, dünyanın dört bir yanındaki bireyler arasında yarattığı merkeziyetsiz bağlantıları temsil etmek için seçildi. Bitcoin anıtının, Slovenya’nın dijital teknolojileri kucakladığı mesajını vereceğini umuluyor. Yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“Anıt ile beraber Slovenya, dünyaya dijitalleşmeye açık olduğunu, yeni teknolojilerin kullanımına olan duyarlılığını, ilerici düşünceye olan misafirperverliğini vurgulayan bir mesaj oluşturacak ve dünya gündeminin optimizasyonunu değil, aynı zamanda gündelik hayatın optimizasyonunu da hedefleyecektir. Ayrıca kişiler arası güven, şeffaflık ve işbirliği mesajı ile gelecekte kaliteli bir yaşamın temellerini atmak istiyoruz.”

Bitcoin anıtı resmi olarak 13 Mart’ta Kranj Belediye Başkanı Boštjan Trilar, Slovenya Dışişleri Bakanı Tadej Slapnik ve Bitcoin Derneği Slovenya başkanı Jure Pirc tarafından düzenlenen bir törenle açılacak. Bu Slovenya’nın ülkeye daha fazla Blockchain start up projelerini çekmeye yönelik ilk denemesi değil.

Slovenya Başbakanı Miro Cerar geçtiğimiz yıl yaptığı konuşmada, ülkenin ulusal Blockchain ekosistemini oluşturduğunu ve Avrupa Birliği’nde en çok tanınan Blockchain noktası olmayı ümit ettiğini söylemişti.

Bununla birlikte, ülke ICO projelerine karşı pek hoş bakmıyor. Ekim ayında Finansal İstikrar Kurulu, yatırımcıları diğer kripto para birimleri gibi ICO tokenlerinin düzenlenmediği konusunda uyarmıştı. Bu nedenle alıcılar bu varlık sınıfındaki yatırımlarını sınırlandırmalı uyarısında bulunmuştu.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin