Yatırımlarınızda sizi zenginleştirecek kripto paraları bulmanızı sağlayacak faktörler
Yatırımlarınızda sizi zenginleştirecek kripto paraları bulmanızı sağlayacak faktörler

Sizi zenginleştirecek kripto paraları bulmanızı sağlayacak 4 faktör!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimi piyasası 2017’nin sonuna doğru patladı ve 2018’de rahatsız edici bir durgunluk yaşanmasına rağmen, toplam piyasa değeri 400 milyar doların üzerinde olmakla birlikte, 2017’nin büyük bir çoğunluğunda toplam piyasa değerinin oldukça üzerindeydik. Tüm bu yeni yatırımcılar ve piyasaya yeni sermaye yatırımı yapılmasıyla birlikte rekabetin güçlü bir şekilde artması söz konusu. Bir zamanlar körü körüne neredeyse en iyi 100 kripto para birimine yatırım yapabileceğiniz yerlerde, bu özelliğin gelecek yıllar boyunca sürdürülemez bir stratejiye dönüştüğü gördük. Bilgi giderek daha hızlı bir oranda yayılıyor, ancak güvenilir, kaliteli bilgi giderek daha az oluyor. Peki sizi zenginleştirecek kripto paraları bulmanızı sağlayacak faktörler nelerdir?

Yatırımlarınızda sizi zenginleştirecek kripto paraları bulmanızı sağlayacak faktörler

Yine de, muhtemelen hepsinden daha iyi performans gösteren bir kripto para birimini bulmak isteyebilirsiniz. Bu makale, bir ya da birden fazla kazanan yatırımları bulma sürecinde, bir kripto para birimininden kazanç sağlama olasılığına katkıda bulunan 4 temel faktörün belirlenmesi yoluyla size yardımcı olacak. Bu faktörler, kripto paraya yatırım yapmanın en önemli yönüne yardımcı olacak. Ancak unutmayın ki yatırım yapacağınız varlık konusunda her zaman kendi araştırmanızı yapmanız gerekir.

Sizi zenginleştirecek kripto paraları bulmanızı sağlayacak 4 faktör!
Sizi zenginleştirecek kripto paraları bulmanızı sağlayacak 4 faktör!

1. İçsel değer

Başlamak için en iyi yer, belirli bir kripto para biriminin geçerli içsel değerini denemek ve değerlendirmek. Teknolojinin mevcut durumu nedeniyle, bu bir bilimden daha çok bir sanat. Ancak, ayrıntılı bir şekilde yürütüldüğünde, belirli bir kripto para birimine yatırım yapmakla ilgili riskin açık bir resmini verecek. Kripto paraların içsel değerleri bugün sağladıkları hizmetlerden anlaşılabilir.

Bir kripto para biriminin içsel değeri ne kadar yüksek olursa, yatırımda daha az risk var demektir. Bununla birlikte, piyasa hala oldukça spekülatif olduğu için bu bir feragatname ile birlikte gelmeli. Ayrıca hemen hemen her kripto paranın gerçek içsel değeri henüz belirlenmedi.

2. Kripto para gerçekte kullanılıyor mu?

İnsanların bu kripto paraya ihtiyacı var mı? Eğer bu sorunun cevabı evet ise, bu kripto para biriminin çoğu kripto paradan çok daha sağlam bir temeli vardır. Bitcoin’in ağı hızla genişliyor ve üyeleri, birbirlerine ödemeleri için Bitcoin kullanıyor. Bitcoin, birkaç şirketin oynaklığı nedeniyle bir ödeme yöntemi olarak düşmüş olsa da, Blockchain endüstrisindeki ödemeler halen Bitcoin kullanımıyla yapılmakta. Örneğin, Blockchain şirketi maaşları, kripto para reklam sektörü ve Blockchain ile ilgili hizmetler gibi. Platformlarının düzgün kullanımı için Steem, Edgeless ve Lunyr gibi kripto paralara ihtiyaç var.

Bunlar, belirli bir ürün veya hizmete erişmek için gerekli olan kripto para birimlerine örnek. Ancak, kripto paraların çoğuna henüz ihtiyaç duyulmamakta (en azından bu yazının yazıldığı tarihte). Çünkü uygulama veya platform henüz faaliyete geçmemiş oluyor. Yine de, Blockchain endüstrisi hızla gelişiyor ve şu anda ihtiyaç duyulmayan birçok kripto para birimine yakın gelecekte talep olacak. Yine de, kripto paraya yatırım yapma riskini azaltmak amacıyla, hayatımızda pratik bir kullanım alanına sahip olan kripto paralar çok daha güvenli bir yatırım aracı olmakta. Block’tivity gibi bir web sitesi, her Blockchain’deki işlem sayısını ölçerek hangi Blockchain’lerin kullanılmakta olduğuna dair istatistikleri sağlar.

3. Ortaklıklar

İnandığınız bir kripto para birimi bulursanız, bu harika bir şey. Ama çok uluslu bir kurumun inancınızı paylaştığını ve bu kripto para biriminin arkasında durmaya istekli olduğunun teyidi tam olarak istediğiniz şey olmalı. Bu büyük şirketler, bir ortaklığa girmeden önce şirketinin Blockchain’ini ve kripto parasının detaylıca bir şekilde inceliyor. Şirket ve platform arasında bir ortaklık kurulduktan sonra, kripto para üzerinde ciddi bir araştırma ve geliştirme yapılmasını bekleyebilirsiniz.

Dahası, büyük ortaklıklar, gerçek dünyada kripto para birimleri için bir köprü görevi görmekte. Çoğu insan blok taşını anlayamazken, kripto para birimleri ve Blockchain’lerin iktidar kurumlarının buzları bozmadan ekonomiye entegre olmaları zor. Bir şirket ile güçlerini birleştiren bir kripto paraya göz attıktan sonra, ortaklıkta neyin üzerinde anlaşıldığından emin olun. Şirketin sorduğu soruları sormak, şirkete sermaye ve/veya kaynak ayırmak mı? Sunulan bir sözleşme var mı? Şirket kripto para birimiyle aktif olarak ilgileniyor mu, yoksa sadece kenardan gözlemliyor mu?

Sizi zenginleştirecek kripto paraları bulmanızı sağlayacak 4 faktör!
Sizi zenginleştirecek kripto paraları bulmanızı sağlayacak 4 faktör!

4. Ölçeklenebilirlik (ucuz+hızlı)

Adil bir şekilde yeni yatırımcıların bir projenin ardındaki gerçek teknolojiye çok fazla ilgi göstermese de, Bitcoin’in ölçeklenebilirlik sorunları yaşadığı fark edilmedi. Aynısı, küçük uygulama Cryptokitties’in çok fazla ağ tıkanıklığına neden olduğu Ethereum içinde geçerli.

Bu, Blockchain teknolojisinin kitlesel kabul için henüz hazır olmadığı anlamına mı geliyor? Şart değil. Sadece en bilinen blokların eksikliklerini gösterir. Bununla birlikte, daha yeni ve daha gelişmiş Blockchain projelerinin, yaygın olarak karşılaşılan sorunlara değinmek için zamanları vardı ve çözümler geliştirebildiler.

Blockchain teknolojisinin mevcut uygulamaları hala oldukça benimsenmekte. Bunu insanlar yüksek hızlı bağlantılar, yükleme süreleri yokluğu ve kusursuz işlevler için kullanılır. Ölçeklenebilirlik sağlayabilen blokajların gelecekte daha fazla kullanılması muhtemel. Yerleşik fakat yavaş blokajların yeni gelenlerin görülmesi için yeteri kadar yükseltilip geliştirilemeyeceği, ancak ölçeklenebilirliğin kesinlikle göz önünde bulundurulması gereken bir faktör olduğunu unutmayın.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

İnvestinblockchain

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin