bitcoin işlemleri
şirketler bitcoin işlemleri konusunda istekli

Şirketlerin yüzde 80’i Bitcoin işlemleri ile ilgileniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yapılan bir araştıramaya göre, iş dünyası, işlem maliyetlerini azaltmak ve yerleşik sistemlere olan bağımlılığı azaltmak için Bitcoin işlemleri ile ilgileniyor. Ancak birçok şirket bu konuda bazı endişelere sahip. Bu endişe ise Bitcoin işlemleri ile hackerların hedefi olabilme durumu.

Araştırmalar, Bitcoin işlemleri için olumlu sonuçlar verdi

Neustar, Inc. (NYSE: NSR) tarafından başlatılan küresel siber güvenlik uzmanları forumunda kripto para kullanımı enine boyuna tartışıldı. Neustar Uluslararası Güvenlik Konseyi, sonuç olarak, iş sektöründe Bitcoin’e açılma konusunda büyük bir isteklilik olduğunu ortaya koydu. Yapılan bir ankette, şirketlerin% 80’inin işlemler için kripto para birimi kullanımıyla ilgilendikleri görüldü. Ek olarak, ankete katılanların% 48’i, kripto para birimi kullanımının, işletmelerin artan değer sunarak gelir elde etmesinin bir yolu olabileceğini belirtti.

Ankette kripto paralar hakkında bazı endişelerde yer aldı. Ankete katılanların yüzde 80’i, Ddos saldırılarının Bitcoin bulundurmanın bilinmesi Ddos saldırı riskini arttırmasından endişe ediyorlar.  Yüzde 26’sı ise kripto para kullanımının fidye saldırıları için daha fazla risk oluşturabileceğinden korkuyorlar. Benzer araştırma haberleri. Geçtiğimiz ay Bitcoin.com haberine göre ise güvenlik endişelerine rağmen, büyük Britanya işletmelerinin yüzde 50’si çeşitli nedenlerden dolayı halihazırda kripto para stoku tutuyorlar.

Siber suçlular, fidye yazılımları üzerinde çalışıyor

Bitcoin kullanan işletmelerin temel kaygılarından biri, bilgisayar korsanlarının fidye yazılım gibi sofistike saldırıları kullanarak dikkat çekeceği yönündedir. NISC ve Neustar Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Fellow Başkanı Rodney Joffe konuyla ilgili şunları söyledi:

Fidye yazılım ve Ddos saldırıları, bir saldırının ciddiyeti, karmaşıklığı ve potansiyel şiddeti nedeniyle şirketlerin önündeki en büyük tehdit olarak görülmeye devam ediyor. Bu, ileriye doğru hareket eden işletmelerin ikinci en büyük kaygısının finansal tehditten kaynaklandığı anlamına gelmez.

Rodney Joffe, açıklamasını şöyle devam ettirdi:

Güvenliği ihlal edilen Iot (internet of things) cihazları gibi birçok araçla donatılmış olan bilgisayar korsanlarının büyük dikkat dağıtıcı etkilere neden olması için fidye yazılımları ve Ddos saldırılarını kullandığını görüyoruz. Aynı zamanda, büyük olasılıkla, geleneksel para birimleri veya Bitcoin başta olmak üzere gittikçe artan popüler kripto paralar gibi büyük miktarda finansal veriyi çalmaya odaklandıklarını göreceğiz. Daha tutarlı bir güvenlik stratejisi geliştirerek, kuruluşlar en hassas veri, süreç ve modellerine girerek kritik bilgilerini kısa ve uzun vadede koruyabilirler.

bitcoin news

 

 

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin