featured

Popüler analist, sıradaki Bitcoin boğa koşusu için tarih verdi: “En büyük geri dönüş olacak”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Capriole Investments tarafından yakın zamanda yayınlanan kapsamlı bir raporda Charles Edwards, 2024’ün Bitcoin için neden önemli bir yıl olacağına ve mevcut dört yıllık döngüsünde potansiyel olarak neden en yüksek getiriyi sunacağına dair ikna edici bir yorum paylaştı. Rapor, Bitcoin’in enflasyondan korunma rolü, yaklaşan halving etkinliği ve yaklaşan ETF onaylarının etkisi dahil olmak üzere fiyatın geleceğini etkileyebilecek birçok şeyden bahsediyor.

Bitcoin

Bitcoin için yükseliş yakın olabilir

Edwards, rapora Bitcoin’in enflasyondan korunma aracı olarak performansına ilişkin şüpheleri ele alarak başlıyor.

BTC, artan enflasyonun ortasında 2021’deki performansı açısından iyi bir itibara sahip. Popüler inanışın aksine BTC büyük bir enflasyondan korunma aracıydı.

Piyasa liderinin 2020’nin ilk çeyreğinden 2021’in ilk çeyreğine kadar %1000 oranında artış göstererek diğer tüm varlık sınıflarını geride bıraktığını da vurguladı. Kendisi, bu artışın Federal Rezerv’in Mart 2020’de açıklanan multi trilyon dolarlık QE paketlerine doğrudan bir tepki olduğunu belirtiyor. Edwards:

Bugün piyasalar inanılmaz hızlı hareket ediyor ve ileriye dönük. Makro duyurular yapılır yapılmaz fiyatlandırma başlıyor.

BTC ile geleneksel hedge’ler arasında bir karşılaştırma yapan Edwards, Bitcoin’in likidite patlaması sırasındaki performansının benzersiz olduğuna dikkat çekti.

Bitcoin’in en iyi enflasyondan korunma aracı olarak krizi iyi yönettiğine dair hiç şüphe yok. Şu anda ikinci bir en iyi yok. BTC şimdiye kadar gördüğümüz en büyük enflasyon riskinden korunma aracıydı.

BTC yükselişi için ikinci önemli katalizör, Nisan 2024’te yapılacak olan halving etkinliğidir. Edwards, bu olayın ciddiyetini vurgulayarak şunları söyledi:

Nisan ayında yapılacak olan BTC halving etkinliği, piyasa liderinin arz büyüme oranını yıllık %0,8’e düşürecek. Böylece, şimdiye kadar ilk kez %1,6 altına düşmüş olarak. Bu şu anlama geliyor, Nisan 2024’te Bitcoin ilk kez altından daha kritik bir hâle gelecek.

Halving’in zaten fiyatlandırıldığı yönündeki yaygın argümana değinen Edwards, “Bitcoin’in geçmişinden öğrendiğimiz bir şey varsa, o da halving’in hiçbir zaman fiyatlandırılmadığıdır.” dedi. Ayırca, %80 döngüsel düşüşün Bitcoin’e olan tüm ilgiyi sıfırladığını savunuyor. Aynı zamanda Edwards, önceki döngülerle paralellikler kurarak birçok zincir üstü ölçümün, mevcut döngünün 2019 ve 2015’tekileri tam olarak yansıttığına dikkat çekti.

Yükseliş katalizörlerinden üçüncüsü ise CFTC’nin 2021’de Bitcoin’i bir emtia olarak sınıflandırmasının getirdiği netlik ile düzenleme ortamıdır. Ayrıca Blackrock’un Bitcoin ETF başvurusunun önemli duyurusundan ve federal temyiz mahkemesinin SEC’in bu başvuruyu yeniden gözden geçirmesi yönündeki emrinde de bahsetti. Edwards’ın temel beklentisi, SEC’in spot ETF’yi Ekim 2023 veya Ocak 2024’te onaylayacağı yönünde.

ETF’lerin Bitcoin üzerindeki potansiyel etkisini tartışan Edwards, altın ile bir paralellik kurdu ve 2004 yılında altın ETF’nin onaylanmasının ardından yaşanan önemli boğa koşusuna dikkat çekti.

Sonuç olarak Edwards yükselişin geleceğine inanıyor ancak yine de temkinli yorumlar yapıyor. Kısa vadeli düşüş sinyallerini kabul etse de uzun vadeli beklentiler konusunda iyimser olmaya devam ediyor.

Bitcoin’in dört yıllık döngülerinde, genellikle getirilerin %90’ının gerçekleştiği 12-18 ay vardır. Bunun ardından ise 2-3 yıllık yatay ve aşağı yönlü dönemler gelir. 2024 yılının en yüksek getiri sağlayan yıl olmasını bekliyorum.

Kripto para piyasası lideri olan BTC, son 24 saatte %1,8 oranında değer kazandı ve bu yazının yazıldığı sırada 26,246 dolar civarında işlem görüyor.

NewsBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin