Baidu Tieba kripto paraları yasakladı
Baidu Tieba kripto paraları yasakladı

Çin baskısı devam ediyor: Sırada Çin’in Google’ı Baidu var!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli arama devi Baidu, Alibaba ve Tencent, kripto paralarla ilgili faaliyetlerden uzaklaşmayı amaçlayan hamleler planlıyor.

Baidu Tieba kripto paraları yasakladı

Baidu’nun Reddit benzeri çevrimiçi topluluk platformu Baidu Tieba’da kripto paralar ile ilgili tartışan forum konularını sansürleyip yasaklamaya çalıştığı gelen haberler arasında. Konu ile alakalı yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Şu anda şirket, kripto para birimleri üzerindeki denetimlerini sıkılaştırdı. İlgili kurallar çerçevesinde düzenlenen yönetmeliklere dayanarak hizmetlerimizde bu tür dolaşımlara izin vermeyeceğiz.

Bu açıklamadan sonra kripto para birimi ve sanal para birimi alt forumları, ilgili yasalar, düzenlemeler ve politikalar nedeniyle kapattırılarak, arama kategorilerinden çıkartıldı. Bu kapatma hakkında yorum yapan Tieba temsilcisi, bu alt forumların ilk para teklifleri (ICO) ve kripto parası spekülasyonları hakkında bilgi dağıttığından şüphelenildiğini için kapatıldığını söyledi. Ayrıca, geçen hafta çıkan haberlerde de, Tencent’in şüpheli ICO’lar ve kripto ticareti bilgileri nedeniyle WeChat mesajlaşma platformunda birkaç kripto haber sitesinin aynı nedenlerle kapattığını bildirdik.

Önde gelen şirketler ICO dolandırıcılığına karşı önlem alıyor

2003 yılında başlatılan Baidu Tieba, Çinli internet kullanıcıları için en büyük online forum topluluğu. Şirket, forumun şu anda yaklaşık 300 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olduğunu belirtti. Bununla birlikte, Bitcoin, Ethereum ve Bitcoin madenciliği gibi ilgili temalara sahip diğer alt forumların Tieba’da hala aktif olduğu söyleniyor. Baidu’nun bu hareketi, Cuma günkü rapordan hemen sonra geldi. Ayrıca, Alibaba ve Tencent, kripto ticareti yapmak için mobil ödeme uygulamaları kullanan hesapları izlemeye ve askıya almaya devam edeceklerini duyurdu. Bu tür platformların kendini korumak için bu tarz eylemlerini daha çok göreceğiz gibi. Çünkü Cuma günü, Çin’deki beş üst düzey düzenleyici kurum, yatırımcılarına, denizaşırı kripto para borsalarına yatırım yapma konusunda uyarıda bulundu.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin