kârlı bir kripto yatırımı
Bitcoin uzmanından kârlı bir kripto yatırımı için ipuçları

Bitcoin uzmanından kârlı bir kripto yatırımı için ipuçları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasının şu an yılbaşı rakamlarına göre büyük ölçülerde geri geldiği bu dönemde, Bitcoin savunucusu ve Bitcoin Vakfı’nın eski başkanı Charlie Shrem kriptolara nasıl yatırım yapılması gerektiği konusunda bazı ipuçları paylaştı. Shrem, ayrıca bu beklenmeyen ve dalgalı piyasada nasıl kârlı bir kripto yatırımı yapılması gerektiği konusunda tavsiyelerde de bulundu.

Kârlı bir kripto yatırımı için nelere odaklanılmalı?

Kripto para piyasası aşırı derecede dalgalı olmakla birlikte oldukça belirsiz dinamiklere de sahip. Kripto paraların büyük bir çoğunluğu şu anda tüm zamanların en yüksek zamanlarından bu yana yaklaşık yüzde 60 ila 90’lık bir düşüş yaşadılar. Bu durum insanların yeni kripto pazarına yatırım yapmasını engelleyebilir.

Bununla birlikte, eski Bitcoin Vakfı Başkanı ve Bitcoin savunucusu Charlie Shrem’e göre, piyasa hakkında sağlam bir bilgiye sahibi olunmalı ve sonrasında yatırım için harekete geçilmeli. Geçtiğimiz günlerde ise San Francisco’daki MoneyShow konferansında, kripto yatırımları ile ilgili püf noktalarından bahseden Shrem şunları söyledi:

Yatırım yaparken en büyük 10 ya da 20 coini hedef alın. Ve onlarla ilgili tüm bilgileri edinin. Sonrasında ise bu coinlere yatırım yapın.

Bu en iyi kripto para birimlerini ele alırsak, Bitcoin’in ilk sırada ve piyasayı domine eden kripto para olduğunu söyleyebiliriz. Bu ayın başında, ABD düşünce kuruluşu ve Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu (ABER) tarafından yayınlanan Yale Üniversitesi profesörü ve ekonomist Aleh Tsyvinski’nin paylaştığı bir çalışma ise şu şekildeydi:

Yatırımcılar, Bitcoin’in tarihsel performansının yalnızca yarısına kadar ilerleyeceğine inansa bile, portföylerinde en az yaklaşık yüzde 3,1 oranında Bitcoin tutmalı.

Ayrıca bildirildiğine göre, kurumsal yatırımcılar Bitcoin’e “değerli bir yatırım fırsatı” olarak giderek daha fazla ilgi gösteriyorlar. Tüm bunlar ise kârlı bir kripto yatırımı için portföylerde Bitcoin bulundurulması konusuna işaret ediyor.

Yükseliş ve düşüş piyasasında bir döngü var

Sıralamanın ilerleyen kısımlarında, Ethereum (ETH), XRP, EOS, Stellar (XLM), Cardano (ADA), IOTA (MIOTA), Tron (TRX) ve VeChain (VET), yaptıkları anlaşmalarla ve fiyat hareketleri ile sürekli gelişerek güçlü bir duruş sergiliyorlar.

Yahoo Finance da Charlie Shrem’in tavsiyelerini alıntılayarak şu tavsiyeyi kullandı:

Satın alacağınız herhangi bir kripto parayı en az beş yıl tutun. Beş yıl içinde çıkacağınız yüksek bir olasılıkla bir boğa piyasası göreceksiniz. Çünkü kripto para piyasası genellikle, bu boğa ve ayı piyasaları iki yıllık döngülere giriyorlar.

Charlie Shrem kripto piyasasına uzun bir zaman geçirdi. 2011 yılında, bir Bitcoin borsası olan BitInstant’ı kurdu. Ayrıca “lisanssız para aktaran bir iş faaliyeti” suçundan mahkûm edildi.

Piyasadan, özellikle 2022 yılına denk gelebilecek olan Bitcoin döngüsünde, uzmanlar tarafından bir boğa beklentisi bulunuyor. Ve kripto pazarı genellikle fiyat hareketlerinde Bitcoin’i takip ettiği biliniyor.

Sonuç olarak, Bitcoin’in 19.500 dolarlık zirveden yaklaşık yüzde 65’ine düştüğü göz önüne alındığında ve yüzde 80 ile yüzde 93 arasında değişen oranlarda düşüş yaşayan altcoinler baz alındığında kripto piyasasında mükemmel bir satın alma fırsatı görülüyor.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin