Sır gibi saklanan Qubic projesi açıklandı
Sır gibi saklanan Qubic projesi açıklandı

Sır gibi saklanan Qubic projesi açıklandı: IOTA fiyatı nasıl etkilendi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IOTA nihayet yatırımcılara Qubic projesi hakkında daha fazla bilgi verdi. IOTA (MIOTA) ekibi, projeden yalnızca “Q” olarak bahsediliyordu. Ancak artık Qubic’in ne olduğuyla ilgili detaylar açıklandı.

Sır gibi saklanan Qubic projesi açıklandı

IOTA konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Qubic platformunun IOTA ağına önemli katkısı olacak, sınırsız yeni kullanım vakaları sağlayacak ve IOTA projesini tam bir çözüm haline getirecek. Projenin detayları açıklanacak.

Hakkında çok az şey bilinen Qubic’in “dünyayı değiştirecek bir teknoloji” olduğu öne sürülüyor. IOTA Qubic hakkında detaylı açıklamalara Qubic.iota.org‘da yer verdi. Bu internet sitesinde yer alan bilgilere göre Qubic, işletmelerin etkileşim şeklini değiştirecek ve gelecek vaat eden akıllı sözleşmeler kullanacak.

Qubic projesi kripto para dünyasının ihtiyacı olan bir modele dönüşüyor

Qubic, mevcut kripto para dünyasının ihtiyacı olan bir modele dönüşüyor. Eylül 2012’de Bitcointalk üzerine yazılan ilk Quorum-Based Coin düşüncesi ile tamamen aynı olmayan benzersiz bir sisteme dönüştürüldü. Artık mesajlaşma ve ödeme sistemi olarak hizmet vermek için bir çalışma protokolü bulunuyor. IOTA, bu proje ile akıllı sözleşme işlevselliğini sağlayacak. Herkesin uygulama geliştirmesi için merkezi olmayan bir platform oluşturulacak.

IOTA’ya göre, IOTA sözleşmesi, kripto dünyasıyla ilgili çözülmemiş sorunlara yardım etmek ve çözmek için yapıldı. Şüphesiz, IOTA, IoT mesajlaşma ve ödemeler için dünya çapında standart olma amacını taşıyor. Qubic’in dış dünyadaki verileri IOTA’nın Tangle ağına alabilecek bir sisteme de sahip olması bekleniyor. Örneğin; seçim sonuçları, hisse senedi fiyatları ve kişisel özellikler gibi veriler dışarıdan erişilebilir, okunabilir ve aktarılabilir olacak.

IOTA fiyatı bu duyurudan nasıl etkilendi?

Qubic, mevcut IOTA ticaret platformlarının merkezsiz marjin ticaretine girmesini de sağlayacak. Merakla beklenen Qubic’in ne zaman başlatılacağı henüz belli değil. Bu projenin IOTA fiyatlarına olumlu etkisi olması bekleniyordu. Ancak IOTA projeye yönelik tam tarih vermeyince duyuru ters etki yapmış gibi görünüyor. MIOTA yazım sırasında 1,78 dolar seviyesinden işlem görüyor. MIOTA’nın 4,9 milyar dolarlık piyasa değeri var ve son 24 saat içinde %10,46 oranında düşüş yaşadı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin