Singapur yenilenebilir enerji için Blockchain teknolojisini kullanacak
Singapur yenilenebilir enerji için Blockchain teknolojisini kullanacak

Singapur yenilenebilir enerji için Blockchain teknolojisini kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Singapur yenilenebilir enerji için Blockchain teknolojisini kullanacak. Ülkenin enerji hizmetleri sağlayıcısı olan Singapore Power Group (SP) yenilenebilir enerji sertifikaları (RECs) için Blockchain destekli bir pazar oluşturduklarını duyurdu.

Singapur yenilenebilir enerji için Blockchain’e yatırım yapıyor

SP, pazartesi günkü basın açıklamasında, platformun “şirket içinde tasarlanıp inşa edildiğini” açıkladı. Aynı zamanda şirket, kuruluşların güneş enerjisi gibi yenilenebilir kaynaklarından üretilen enerji ile ticarete konu olan sertifikalar aracılığıyla ticaret yapabilmelerini sağlıyor. Blockchain teknolojisinin platformun “her bir REC işleminin güvenliğini, bütünlüğünü ve izlenebilirliğini” sağladığını söylüyor.

Bir işletme REC’leri satın aldığında, üreticiler tarafından kendi adına yenilenebilir enerji üretilir. SP Group, alıcıların Blockchain platformundaki satıcılarla otomatik olarak eşleştirildiğini ve şirketlerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olduklarını belirtti.

Singapore Power’ın baş dijital sorumlusu Samuel Tan şöyle söyledi:

Blockchain teknolojisi sayesinde, şirketlerin sorunsuz ve güvenli bir şekilde ticaret yapmalarına, daha yeşil iş operasyonlarına ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyoruz.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Blockchain platformuna üye olan ilk alıcılar City Developments Limited (CDL) ve DBS Bank oldu. Cleantech Solar Asia ve LYS Energy Solutions gibi güneş enerjisi geliştiricileri de platformu zaten kabul etmişti. Ülkede bir güneş enerjisi tesisi kurması beklenen Katoen Natie Singapur da bir REC satıcısı olarak pazara katıldı.

Bu ayın başlarında, eyaletteki elektrik hizmetlerini denetlemekle görevli Nevada Kamu Hizmetleri Komisyonu, enerji kredi takip sistemi için Blockchain uygulamasını kullanacaklarını açıkladı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin