singapur, bitcoin, kripto para
singapur, bitcoin, kripto para

Singapur, Bitcoin’i yasaklamayacağını ve risk kaygısı olmadığını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Singapur’un başbakan yardımcısı Tharman Shanmugaratnam, hükümetin gelecekte kripto paraları yasaklamak gibi bir planı olmadığını söyledi.

Salı günü parlemento üyeleri tarafından sorulan sorulara yanıt olarak 5 Şubat Pazartesi günü yayınlanan on dört cevap içinde, başbakan yardımcısı ve düzenleyici organ olan Para Otoritesi (MAS) Başkanı Tharman Shanmugaratnam, kripto para birimleri ile ilgili geniş çaplı bir anlaşma sağladığını doğruladı.

MAS Bitcoin’i tehlike olarak görmüyor

MAS, “Bu gelişmeleri ve ortaya çıkardığı potansiyel riskleri yakından inceliyor. Şu andan itibaren, burada kripto para ticaretini yasaklama konusunda güçlü bir vaka yok.” açıklamasının yanında şunları ifade etti:

Ancak aracıları para aklamayla mücadele kurallarına tabi tutuyor olacağız. Singapurlulara kripto para yatırdıklarında gömleklerini kaybettiklerini vurgulamaya devam edeceğiz. 

 

Japonya gibi Singapur’un da son birkaç yıldır kripto paralar ve Blockchain yeniliği için kendine özgü bir ortamı var. Çin ve Endonezya’nın tam aksine, şehir devleti özellikle bu teknoloji için küresel bir merkez haline gelme teklifinin bir parçası olarak Blockchain’i tercih etti.

Singapur kripto paralara değer veren ülkelerden birisi

Singapur ve komşuları arasındaki farklılığa dikkat çeken Shanmugaratnam, söz konusu hacimlerin göreceli olarak küçük olduğunu ve finansal sisteme maruz kalmanın buna göre önemsiz olduğunu belirtti.

“Şimdilik, Singapur’daki kripto para ticaretinin niteliği ve ölçeği finansal sistemimizin güvenliği ve bütünlüğü açısından risk oluşturmamaktadır. Ayrıca, kripto para ticareti ile Singapur’un finansal sistemi arasındaki bağlantılar da şimdilik önemli değil. Ülkenin bankacılık sistemi kripto paralarla uğraşan küresel ve yerel kuruluşlara herhangi bir uyarıya maruz bırakılcak olay yaşamadı. Dolayısıyla kripto para birimleri konusunda daha geniş, sistemsel risk endişelerimiz yok “ dedi.

 

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin