kripto para pazarı toparlanıyor
kripto para pazarı konusunda olumlu gelişmeler yaşanıyor

Kripto para pazarı kurtarılıyor ve Altcoin’ler toparlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Günler sonra kripto yatırımcılarını sevindirecek güzel bir haberimiz var. Nihayet kripto paralar genelinde birkaç günlük aşağı yönlü düzeltmelerden sonra geri dönüş sinyalleri alınmaya başlandı. Özellikle Güney Kore ve Çin’den gelen kötü haberlerin etkisiyle bu önemli para birimlerinin çoğu geçtiğimiz günlerde büyük değer kayıpları yaşadı. ABD senatosunda kripto paraların geleceği ile ilgili olumlu görüşler verilmesiyle, bu değer kayıpları sonlanmış gibi gözükerek, kripto para pazarı genelinde toparlanma sinyalleri alınmaya başlandı.

Kripto para pazarı toparlanıyor

Kripto pazarını en iyi açıklayan kelime “volatilite”. Volatilite, ekonomide, aşağı ve yukarı yönlü aşırı oynaklıkları tanımlamak için kullanılan bir terim. Fakat kripto para piyasasında zaman zaman farklı durumlarda yaşanıyor. örneğin, Temmuz ayının tamamından Şubat ayı başına kadar günlük olarak dalgalanan fiyatlar, piyasayı bu şekilde tanımlamaktan oldukça uzak tutuyor.

kripto ticaretini ise bu kadar riskli yapan şey işte bu fiyatlardaki aşırı dalgalanmalardır. Bu durum ise yatırım yapılırken neden iki kere düşünülmesi gerektiğini açıklıyor. Bahsetmemiz gereken diğer önemli bir konu ise, piyasanın aşırı risk içermesinden ötürü, hiç kimsenin kaybetmeyi göze alacağı miktardan daha fazlası ile yatırım yapmaması gerekliliğidir. Bu tavsiyemizi ise 2018 başından beri gördüğümüz, fiyatlardaki aşağı yönlü düzeltmeler oldukça iyi desteklemektedir.

ABD Senatosu oturumu

Piyasadaki genel iyileşmeye neden olay ise ABD Senatosunda yapılan son duruşmadan gelen haberlerin olumlu olarak satın alınmasıdır. Bu oturumda Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Ticareti Komisyonu (CTFC) yönetim kurulu başkanı Christopher Giancarlo ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Jay Clayton, kripto para birlikleri lehine olumlu ifadelerde bulundu.

Piyasa kanaatine rağmen, iki başkan kripto para birimlerinin kullanılması konusunda ifade verdiler. Kurum araştırmacılarının kripto pazarını yakından takip ettiğini ve bu kişilerin tek amacının insanların yatırım yapmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Tüm yatırımcılar, iki başkanın Çin ve Güney Kore’nin adımlarını takip edip pazar üzerinde kısıtlayıcı düzenlemeler getirmeye çalışacakları konusunda spekülasyonlarda bulunuyorlardı. Neyse ki durum yapılan spekülasyonlardan oldukça uzaktı. Gördüğümüz  düzenlemelerin ise sadece yatırımcılara ve hükümete uygun olmayan konularda özel olarak yapılacak şeklinde  olacağını söyleyebiliriz.

ABD Senatosu Açık Oturumunun tüm detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

news4c

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin