Bitcoin satın almak için iyi bir zaman olup olmadığı analistlere soruldu
Bitcoin satın almak için iyi bir zaman olup olmadığı analistlere soruldu

Bitcoin satın almak için iyi bir zaman mı? İşte cevabı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatları son aylarda keskin bir düşüş kaydetti ve 48 saatte %15’ten fazla değer kaybetti. Bu noktada Bitcoin, Aralık 2017’de ulaştığı yaklaşık 19.800 dolarlık zirveden %66 daha fazla düşüş gösterdi. Şimdi, milyonluk sorunun zamanı geldi, Bitcoin satın almak için iyi bir zaman mı?

Bitcoin satın almak için iyi bir zaman olup olmadığı analistlere soruldu

Son zamanlarda Bitcoin fiyatları çok düştü, şimdi satın almak için iyi bir zaman mı? Bitcoin satın almak için iyi bir zaman olup olmadığı analistlere soruldu. Anket yapıldığında, analistler, dijital para birimi için hem boğa hem de ayı durumlarının olduğunu vurgulayarak farklı yanıtlar verdi.

Bitcoin’in yoğun volatilitesi

Bazıları, fiyatının ne olacağını tahmin etmenin ne kadar zor olduğunu belirterek, Bitcoin’in değişken yapısını vurguladı. eToro sosyal ticaret platformu kıdemli piyasa analisti Mati Greenspan durumu şöyle açıkladı:

Büyük çaplı dalgalanmalar ve büyük çaplı geri çekilmeler görmenin normal olduğunu ve çok belirgin patlama ve büst döngüleri görünüyor.

Ayı baskısı

Mati Greenspan, konuya yönelik şunları söyledi:

Büyük bir düzelme yaşadıktan sonra bile, Bitcoin fiyatının hala daha da aşağı doğru hareket etme olasılığını taşıyor.

Jacob Eliosoff, konuya yönelik şunları söyledi:

Aralık 2013’ten 2016 ortasına kadar Bitcoin düştü. Bitcoin’in fiyatının bir iki yıl daha düşmeyeceğini veya duracağına dair bir sebep göremiyorum.

Boğa koşusu

Bitcoin’in son fiyat zaafına rağmen, birçok analist, yükselen sahiplenme konusuna değindi, bu da dijital paranın değer kazanmasında çok önemli görülen bir gelişme. Dijital para birimi veri platformu CryptoCompare’ın kurucusu ve CEO’su Charles Hayter de özellikle kurumlar adına Bitcoin kullanımının artmasına şu şekilde değindi:

Yükseliş belirtisi olan birçok durum var ancak Bitcoin’in etkili bir şekilde kullanılabilmesi için yapılması gereken çok fazla zemin çalışması var.

Uzun vadeli yatırım

Bu çöküş zeminini akılda tutarak, birkaç analist uzun süreye yatırım yapmanın faydalarını vurguladı. Greenspan, konuya yönelik şunları söyledi:

Genel olarak, Bitcoin’e yatırım yapmak için daha uzun vadeli bir strateji benimseyenler en iyi performansı gördüler. Bu nedenle, müşterilerimizin çoğu, uzun vadeli bir pozisyona ölçeklendirmek için dip satın al ve dolar ortalama alma gibi stratejiler kullanıyorlar. Bu şekilde, mevcut ucuz avantajlardan faydalanabiliyorlar.

Noble Alternative Investments CEO’su  Charles Thorngren, konuya yönelik şunları söyledi:

Zaman çerçevesini genişletirsek, Bitcoin’in büyümesini ölçmek için kullanırsak, çok çekici bir yükseliş trendi göreceğiz. Bitcoin’in bu yeni aşaması artık günlük kriptosuz para kazanma karşılığı değil, daha uzun vadeli yatırımcıların talep ve menfaatlerini paylaşma zamanı.

Güçlü potansiyel

İleriye dönük olarak, Bitcoin fiyatlarının önemli bir yükselme potansiyeli var. Huobi’nin eski CTO’su ve dijital varlıkların FCoin’in kurucusu Zhang Jian, konuya yönelik şunları söyledi:

Gelecekte çok fazla büyüme var. Dijital para piyasaları hala geleneksel varlık piyasalarına göre oldukça küçük durumda.

Forbes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin