Hong Kong'da yepyeni bir Bitcoin hedge fonu başlatıldı
Hong Kong'da yepyeni bir Bitcoin hedge fonu başlatıldı

Kripto paraların kara gün dostu: Hong Kong

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, 2017 yılında 900 dolardan 18.000 dolara yükseldiğinde dünyayı sarsarak uyandırdı. Hükumetlerin bu sonuca getirdiği tepkiler çoğunlukla kutuplaştı. Bazıları kripto paraları ret etti  bazıları ise benimsedi. Bununla birlikte, tarafsız kalan birkaç ülke var ve hiçbir ülke bu konuda Hong Kong kadar yapıcı ve sabırlı bir duruş sergilemedi.

Hong Kong kripto para borsalarına ev sahipliği yapıyor

Hong Kong, dünyadaki en yeni yenilikleri cezbeden bir iş merkezi, bu yüzden kriptonun adadaki yerini hızla keşfetmesi şaşırtıcı değil. Binance, Bitfinex, CoinEx, HitBTC, Huobi, KuCin ve OKEx gibi büyük borsalar bir noktada Hong Kong’a bağlandı. En büyük türev araçlarından olan BitMex bile gelecek yıl için Hong Kong’da bir ofis aldı.

Çin, sıkı dış politikası ve kripto parayla ilgili öngörülemez duruşundan dolayı kötü olmasına rağmen, ülke ayrı bir yargı yetkisi altında “Bir Ülke, İki Sistem” altında faaliyet gösteriyor. Yani özerk bir yapıya sahip olan şehir dış işlerinde Çin hükumetine bağlı, iç işlerinde ise kendi kanunlarını uyguluyor. Böylece, Hong Kong’daki düzenleyici duyarlılık Çin’inkinden önemli ölçüde farklı oluyor.

Hong Kong’un parlamentosu olan Yasama Konseyi, Bitcoin’i “sanal bir ürün” olarak resmen sınıflandırdı. Şehrin emtia ticareti ile ilgili düzenlemeleri nedeniyle, Bitcoin ve kripto para borsalarının KYC sürecinden geçmesi gerekiyor.

“Kripto paralar kara para aklamada çok kullanılmıyor.”

Geçtiğimiz Nisan ayında bile şehir, kripto için tarafsızlık gösterdi. Hong Kong Hizmetleri ve Trasury Departmanı tarafından yayınlanan Para Aklama ve Terörle Finansman Risk Değerlendirme Raporu, kripto para biriminin “düşük” riskte olduğunu belirtiyor. Hong Kong kripto para borsalarının cenneti olarak görülüyor. Çünkü, kripto para borsası veya komisyoncu olarak faaliyet göstermek için lisans şartı yok ve kripto para birimine ilişkin sermaye kazançları veya katma değer vergisi alınmıyor.

Ancak bazı kaygılar var, yani şehrin menkul kıymetler düzenleyicisinin menkul kıymetlere veya toplu yatırım planlarına benzer davranan tokenlerle ilgili kaygı duyduğu biliniyor. Fakat Hong Kong’un kripto paralara yönelik genel eylemleri, dünyanın dört bir yanındaki birçok ülkeye göre daha anlaşılır ve öngörülebilir oldu. Bitcoin’in ani büyümesi pek çok hükümetin teknolojiyi anlamadığını ortaya çıkardı ve geride kalan devletlerin moralini bozdu. Ancak Hong Kong’un sakinliği ve teknolojiyi anlamaya çalışması büyük ihtimalle en akıllı yoldu.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin