SIM takası ile Silikon Vadisi yöneticilerinin telefonlarına saldırıldı
SIM takası ile Silikon Vadisi yöneticilerinin telefonlarına saldırıldı

SIM takası yoluyla 1 milyon dolar değerinde kripto varlık çalan hacker yakalandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önceki yazılarımızda hackerların yeni taktiği olan SIM takası hakkında okuyucularımızı uyardık. Hatta aynı yöntemlerle ülkemizde de soygunların yaşandığını aktardık. ABD’den gelen yeni haberlere göre son olay Silikon Vadisi zenginlerini hedef almış görünüyor. 21 yaşındaki bir ABD vatandaşı, 1 milyon dolarlık kripto para çalmak suçlamasıyla tutuklandı. Görünüşe göre, şüpheli bilinen bir SIM takası (SIM-swapping) tekniğini kullandı.

SIM takası ile Silikon Vadisi yöneticilerinin telefonlarına saldırıldı

Nicholas Truglia olarak bilinen kişi, Bay Area’da bulunan Silikon Vadisi yöneticilerinin telefonlarına saldırdı. Ana niyet, kripto paralarını çalmak. Bazı firmalar otomatik mesajları veya telefon görüşmelerini iki faktörlü bir kimlik doğrulama olarak kullanır. Truglia, SIM takas şemasını kullanarak San Francisco’dan Robert Ross’dan 1 milyon dolarlık kripto para çalmayı başardı. Raporlara göre, Ross’un telefonu 26 Ekim’de karanlığa gömüldü ve Coinbase ve Gemini’de sahip olduğu 500.000 dolarlık varlık saniyeler içinde ortadan kayboldu.

İşlemi tamamlamak için Truglia parayı kripto paraya dönüştürdü ve parayı kendi hesabına yolladı. Ondan sonra, parayı kişisel hesabından çekti. Truglia’nın diğer kurbanları ise 0Chain CEO’su Sawata Basu, Hall Capital Partners’ın başkan yardımcısı Myles Danielsen ve SMBX’in kurucularından Gabrielle Katsnelson. Fakat, Truglia onlardan hiçbir şey çalamadı.

SIM takası, kripto para sektöründe önemli bir endişe kaynağı

Çalınan paranın bir kısmı kurtarıldı

Santa Clara Mahkemesi’nden Erin West bu konu hakkında şu yorumu yaptı:

Evinizde oturuyorsunuz, telefonunuz önünüzde ve siz aniden bir şeylerin ters gittiğinin farkındasınız çünkü kötü adam telefon numaranızın kontrolünü ele geçirdi.

Erin West, Amerika Birleşik Devletleri’nin her yerinde SIM takas davalarının arkasında bulunan Santa Clara REACT görev gücünün bir parçası. Truglia’yı tutuklamak için ekip 14 Kasım’da dairesinin bulunduğu New York’a gitti. Acenteler, kullanıcıların donanım cüzdanında saklanan çalıntı fonların 300.000 dolarına ulaşabildi.

Hacker’ın tek başına çalışmadığı düşünülüyor

Truglia şu anda Santa Clara’ya iadeyi bekleyen Manhattan Gözaltı Kompleksi’nde tutuluyor. Bazı suçlamalar arasında bilgisayar hırsızlığı, bilgisayar verilerinin değiştirilmesi veya zarar görmesi ve kişisel bilgilerin izinsiz kullanılması bulunuyor. Truglia’nın yakalanmasına rağmen, savcılar Truglia’nın bir ekiple çalıştığına inanıyor. Hatta Erin West bu konuda şüphelerini şu şekilde dile getiriyor:

Yakaladığımız korsanın neler yapabileceği çok fazla belli değil ama Silikon Vadisi’ninde içinde bulunduğu ülke çapında bir örgüt ile çalıştığını düşünüyoruz.

Truglia, Eylül ayında bir arkadaş grubunun Bitcoin’de 1,2 milyon dolar çalmaya çalıştığı olaylarda da yer aldı. O sırada, hırsızların kripto paralı bireyleri hedef alması bugün olduğu gibi yaygındı.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin