fransa merkez bankası
Fransa Merkez Bankası tütün dükkanlarında Bitcoin satışına onay vermiyor

Fransa Merkez Bankası tütün dükkanlarında Bitcoin satışına onay vermiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün özel sektöre ait olan Fransız radyo ağı Europe 1’den çıkan habere göre Fransa’nın tütün federasyonu Fédération des Buralistes, Ocak 2019’dan itibaren tütün mamulü satıcılarında Bitcoin (BTC) satma izni almıştı. Fransa Merkez Bankası ise bugün konu ile ilgili bir bildiri yayınlama gereği duydu.

Fransız kripto para cüzdan sağlayıcısı KeplerK ile önümüzdeki yılın başında 4.000 küçük mağazaya kadar, müşterilerin daha sonra bir cüzdan açtıklarında KeplerK’ın web sitesinde kripto paralarını değiştirebilecekleri Bitcoin kuponları satmayı planlıyor.

BTC, 50, 100 ve 250 avroluk kuponlar sunulacak ve daha sonra kalan satış noktalarına sunulması düşünülüyordu. Avrupa 1’e göre, Fransa merkez bankasının himayesinde faaliyet gösteren ve projeye onay veren bağımsız bir otorite olan Fransız İhtiyati Denetim ve Çözüm Makamı (ACPR) idi.

Fransa Merkez Bankası bu gibi projeleri desteklemediğini açıkladı

Ancak duyurudan sonra, Fransa Merkez Bankası, bu gibi planlara destek vermeyi reddettiğine dair bir bildiri yayınladı. AFP’den yapılan açıklama şu şekilde:

Herhangi bir doğrulama yapılmadan öne sürülen haberlerin aksine […], Bitcoin satışlarının tütün dükkânları tarafından yapılmasına izin verme konusunda bir anlaşma imzalanmadı. Ayrıca, böyle bir anlaşma ne öngörülüyor ne de tartışılıyor.

Avrupa 1, ACPR’nin “seçim hakkı” olmadığını, ancak kripto para biriminin ana tüketici bilincine girme oranından dolayı satışları onaylayacağını söyledi.

Diğer yandan Fransa bu aralar devlet düzeyinde kripto paralar ile ilgili karışık mesajlar veriyor. Ülke, kripto paralar ile ilgili uluslararası düzenlemeler yapılaması çağrısında bulunurken ülkenin Bitcoin konusundaki tanınmış isimlerinden  Jean-Pierre Landau ise aşırı düzenlemelerin “üç yönlü bir tehlike” getireceğini düşünüyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin