Rapor: 2011'den beri çalınan kripto para miktarı açıklandı
Rapor: 2011'den beri çalınan kripto para miktarı açıklandı

SIM Hijacking’le yatırımcıların Bitcoin ve kriptolarını çaldılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD yetkilileri, Bitcoin ve kripto hırsızlıkları üzerinden dokuz kişiyi suçladı. Grubun üç üyesi, cep telefonu sağlayıcılarındın eski çalışanlarından. Dolandırıcılar, verilere erişmek için Discord ve Telegram’ı kullandı.

ABD yetkilileri, Bitcoin ve kripto hırsızlıkları nedeniyle dokuz kişiyi suçladı

Geçen hafta ABD makamları, dolandırıcılık ve ağırlaştırılmış kimlik hırsızlığı ile dokuz kişiyi suçladı. Bu dokuz kişi, SIM kartlarını ve telefon numaralarını ele geçirerek kripto para birimlerini çalan bir siber suç örgütünün parçasıydı. “Community-Topluluk” olarak bilinen grup, 8 Amerikalı ve bir İrlandalıdan oluşuyor. Dolandırıcıların etkinlikleri Florida, Kaliforniya, Iowa, New York, Missouri, Connecticut ve Arizona’ya yayıldı.

Daha fazla araştırma yapıldıktan sonra, gruptaki üyelerin üçünün cep telefonu sağlayıcılarındaki eski çalışanlar olduğu tespit edildi. Bunlar şirketlerinin abonelerinden kişisel veri alınmasına yardımcı oldular. Dolandırıcılar, verilere erişmek için Discord ve Telegram’ı kullandı. Dolandırıcıların, mağdurun bilgisini aldıkları, daha sonra mağdurun bilgisiyle aktive edilen yeni bir SIM kart elde etmek için hücresel servis şirketi çalışanlarına rüşvet verdikleri ya da taklit ettiği bildirildi.

ABD kolluk kuvvetleri, SIM Hijacking’i araştırıyor

ABD kolluk kuvvetleri, yaklaşık 2,5 milyon dolar tutarında dolandırıcılığk yapan İrlandalıları sınır dışı etmek istiyor. ABD Adalet Bakanlığı ayrıca soruşturmayı detaylandırdı ve dolandırıcıların kullandıkları yöntemlerle mağdurlara ciddi zarar verildiği belirtiliyor. Yetkililere göre, grup saldırı başına yaklaşık 345.000 dolar topladığı yedi saldırı düzenledi. 

Bu, kurbanlarının cep telefonu numaralarını, sahip oldukları bir SIM kartla uzaktan etkinleştirmelerini sağladı. Kontrolden çıktıklarında, bilgisayar korsanları kurbanın numarasına, e-postalarına, bulut depolarına erişti ve sonunda kripto borsa hesaplarına erişerek kripto fonlarını diğer cüzdan hesaplarına aktardılar.

Cryptopedic

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin