Şili kripto para borsaları bankalarla mücadele için mahkemeye gidiyor
Şili kripto para borsaları bankalarla mücadele için mahkemeye gidiyor

Şili kripto para borsaları bankalarla mücadele için mahkemeye gidiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şili kripto para borsaları bankalarla mücadele için mahkemeye gidiyor. Şili’deki kripto para borsaları “BUDA, CryptoMarket (CryptoMKT) ve Orionx” geçtiğimiz günlerde,  hesaplarını kapatan bankalarla yüzleşmek için temyiz mahkemesine başvurdu. Ancak üç kripto para borsasının da hesapları hala kapalı.

Şili kripto para topluluğu bankalara tepki gösteriyor

Yerel haber ajansı Emol’e göre, Itau Corpbanca ve Scotiabank bankaları BUDA ve CryptoMKT banka hesaplarını kapatıklarını 19 Mart’ta açıkladı. Bir hafta sonra, devlete ait Banco del Estado de Chile, her üç kripto para borsasının hesaplarını kapattığını bildirdi.

Şili kripto para topluluğu, endüstrinin desteklenmesi ve vatandaşların Bitcoin (BTC) ve yerel olarak başlatılan “Chaucha ve Luka” gibi kripto para birimleri satın alma ve ticaret yapma becerisini korumak için Twitter’da #ChileQuiereCryptos (Şili kripto paralarını istiyor) etiketini başlattı. Twitter kullanıcısı Hernan Maureira, bankaların kripto endüstrisine yönelik eylemlerini kınayarak, dünyanın bu teknolojiye el açmaya çalışırken Şili’nin geri adım attığını iddia etti.

Şili kripto para borsaları, bankaların hesap kapatma kararının tüm sektörü öldürdüğünü belirtiyor

BUDA’nın kurucu ortağı ve CEO’su Guillermo Torrealba, bankaların hesap kapatma kararının “tüm sektörü öldürdüğünü” söyledi. Bloomberg’e göre verdiği demeçte BUDA konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Banka hesabının kapatılmasından önce borsa günlük yaklaşık 1 milyon dolarlık işlem görüyordu. Şili’de güvenli bir iş olarak kripto satın almak ve satmak mümkün olmayacak. Beş yıl geriye dönmek ve şahsen ticaret yapmak zorundayız. Çok zor bir süreç görünüyor.

Şili’nin kripto para ticaretiyle ilgili duruşunu açıklığa kavuşturmak için bir bildiri yayınlandı

27 Mart’ta, BUDA ve CryptoMKT, Şili Bankalar Birliği (ABIF)’nin kripto para birimi ticaretiyle ilgili duruşunu açıklığa kavuşturmak için halka açık bir bildiri yayınladı. Ancak kurum, bankalar ile kripto para borsaları arasındaki sorunun çözümlenmesinden sorumlu olmadığını iddia ederek, bu düzenlemelerin her kurumun özel yetkinliği kapsamında olduğunu belirtti.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin