Bir ülke daha sıkı Bitcoin düzenlemelerini uygulamaya koydu
Bir ülke daha sıkı Bitcoin düzenlemelerini uygulamaya koydu

Bir ülke daha sıkı Bitcoin düzenlemelerini uygulamaya koydu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni düzenlemelere göre Kanada’daki Bitcoin ve kripto para birimi borsaları, Kanada Finansal İşlemler ve Raporlar Analiz Merkezi’ne (FinTRAC) kayıtlı olmalıdır. 

Kanada’daki Bitcoin borsaları artık kayıtlı olmak zorunda

Dünyanın dört bir yanındaki kripto para piyasası yeni düzenlemeler ve kurallar bulmaya devam ediyor. Farklı ülkelerdeki düzenleyici kurumlar borsaları ve diğer firmaları kontrol altında tutmak için daha fazla önlem alıyor. Bu kez, Kanada’nın finansal piyasaları kontrol etmekten sorumlu kurumuna göre, borsalar Finansal İşlemler ve Raporlar Analiz Merkezi’ne kayıt olmalı. Bu yeni gereklilik kara para aklama (AML) düzenlemeleri ile ilgili diğer düzenlemelerin yanı sıra yürürlüğe girecek. 

The Globe tarafından yayınlanan bir rapora göre, bu düzenlemeler ve uyum politikaları pazarda faaliyet gösteren şirketler için isteğe bağlıydı. Ancak, şimdi Kanada pazarında faaliyet göstermek isteyenler için zorunlu olacaklar. Borsalar ayrıca Müşterinizi Tanıyın politikalarını takip etmeli ve ayrıca şüpheli işlemleri Kanada düzenleme kurumuna bildirmelidir. Borsalar, şüpheli işlemleri ülkedeki yerel makamlara da bildirmek zorunda kalacak. 

Sıkı Bitcoin düzenlemeleri sektörü nasıl etkiler?

Kanadalı hukuk firması Osler, Hoskin ve Harcout’un ortağı Lori Stein, kripto borsaları kullanılarak terör finansmanı yapılması konusunda endişeli olduklarını belirtti. Halen platformlarında gerçekleşen işlemleri kontrol eden birkaç borsa var. Geçmişte yasadışı faaliyetlerle ilgili olup olmadıklarını anlamak için borsaya geçiş yapan ve gelen fonları takip eden Blockchain analiz firmaları bulunuyor. Bu, borsaların platformunu kullananların suçlu olup olmadığını anlamalarını sağlar. 

Bununla birlikte, düzenleyici kurumlar tarafından kripto borsalarına getirilen bu düzenlemelerin bunlar üzerinde olumsuz etkileri de olabilir. Bilgilerini borsalara ifşa etmek istemeyen ve daha özel bir şekilde işlem yapmak isteyen müşteriler var. Bu, borsalarla bağlantısı olmayan veya AML ve ATF politikalarına uymayan cüzdanlar kullanılarak işlenen işlem sayısını da artırabilir. 

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin