Bakkt ’ın hacmi Bitcoin (BTC) opsiyon işlemleri başlamasına yakın yükseliyor
Bakkt’ın hacmi Bitcoin (BTC) opsiyon işlemleri başlamasına yakın yükseliyor

Sıcak gelişme: Onaylandı! Bakkt’ın Bitcoin vadeli işlemleri 24 Ocak’ta piyasada

service service
Share

Share This Post

or copy the link

New York Menkul Kıymetler Borsası’nın (NYSE) sahibi ICE, Ağustos ayında Bakkt adı verilen dijital varlıklar için küresel bir platform ve bir ekosistem başlatılacağını açıkladı. Proje Microsoft, BCG, Starbucks ve diğerleri gibi dev şirketler ile işbirliği içinde ele alındı. Şimdi ise ICE yeni bir açıklama yaparak Bakkt’ın Bitcoin vadeli işlemleri için kesin tarihin 24 Ocak olduğunu söylüyor.

Bakkt’ın lansmanı düzenleyici onayı nedeniyle gecikti

Daha önce konuyla ilgili konuşan CEO Kelly Loeffler, platformu beklenen gözden geçirmek ve ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu tarafından alınacak onayı takiben Kasım 2018 döneminde başlatacaklarını açıkladı.

Ancak 22 Ekim’de yayınlanan bir bildiride ICE, platformun ABD düzenleyicilerinin onayını beklerken bir ay gecikmeyle başlatılacağını doğruladı. ICE yeni bir açıklama ile platformun 24 Ocak’ta diğer güncellemeler ile başlatılacağını doğrulayan bir açıklama yayınladı. Gecikmenin sebebi ise düzenleyicilerin henüz onay vermesinden kaynaklanıyor.

Bakkt’ın Bitcoin vadeli işlemleri 24 Ocak’ta piyasaya sürülecek

Son yaptığı açıklamada  ICE, uzun zamandır beklenen tarih olan 24 Ocak’tan önce birkaç önemli kilometre taşını hedeflediklerini açıklıyor. Her şeyden önce 17 Aralık’ta, ekip Bitcoin referans verilerinin kurulumuna ve üretimine hazır olacak. Sadece bir gün sonra 18’inde, projede yeni dijital varlıklara yönelik yayın kanalları olacak, 10 Ocak’ta ise üretimde takas limitleri oluşturulabilir.

Bakkt Borsası: “Bitcoin dünyanın en ‘likit’ kripto parası.”

Ayrıca, yakın zamanda yapılan duyuruda günlük Bitcoin sözleşmeleri ticareti konusunda da bazı açıklıklar ortaya çıktı. ICE, platformun sonraki her gün için piyasaları nasıl ele alacağını özetliyor:

Bitcoin ürünü günlük bir sözleşme olduğu için, her gün borsada işlem görebilen yeni bir piyasa (yani piyasa kimliği) olacak. Bu davranış nedeniyle, statik verilerde bulunabilen ancak ticarete konu olmayan pazarların sonraki iki gününü listeleyeceğiz.

Bakkt kurumsal para için yol açıyor

LMAX Borsası’nın CEO’su David Mercer’e göre, Bakkt’ın fiziksel olarak teslim edilen Bitcoin içeren 1 günlük vadeli işlem sözleşmesi, pazarın uzun zamandır aradığı farklı ve özellikle önemli bir ürün. Ayrıca, CFTC onaylı depolamanın yanı sıra, daha fazla güvenlik ve garanti fonu, çok ihtiyaç duyulan bir saklama çözümü sunuyor. Mike Novogratz dahil pek çok uzmana göre, kurumsal yatırımcıların piyasaya dahil olmak için aradığı şey bu. Mike Novogratz bu gelişmeyle Bitcoin fiyatının bir ralliye tanıklık edeceğini belirtiyor.

Cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin