Vitalik Buterin cüzdanındaki şaka coin’lerini yine sattı ama bir tokene desteği dikkat çekiyor
Vitalik Buterin cüzdanındaki şaka coin’lerini yine sattı ama bir tokene desteği dikkat çekiyor

Sıcak Gelişme: Ethereum rekora yürürken Vitalik Buterin’den müjde geldi! İşlem ücretleri yakında azalabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum’da yaşanan mevcut birikim, yatırımcıların şu sıra başka alternatifler araması nedeniyle platforma pahalıya mal oldu. Mevcut ölçeklendirme sorunu devam ederken, CEO Vitalik Buterin, ekibinin çözüm sağlamaya yakın olabileceğini açıkladı. İkinci katman çözümlerinin platformun ölçeklenebilirliğini kısa sürede 100 kat artırabileceğini ortaya çıkardı.

İşlem ücretleri Ethereum ağı için büyük bir problem

Protokolün merkezsiz finansmanın genel kabulü üzerindeki etkisi yadsınamaz. Programlanabilir akıllı sözleşmeler, DeFi projeleri için daha fazla işlev sağladı. Bununla birlikte, platformdaki ticaret faaliyetindeki artış, GAS ücretlerinde de bir artışa neden oldu.

Yüksek GAS maliyeti, hem DeFi projeleri hem de kullanıcılar için bir endişe kaynağı haline geldi. Ancak yakın tarihli bir röportajda Vitalik, platformdaki ölçeklenebilirlik sorunlarının ETH 2.0 lansmanından çok önce sona erebileceğini açıkladı.

GAS ücretleri nasıl düşecek?

Vitalik, çok beklenen ölçeklenebilirlik çözümüne giden en hızlı yollardan birinin katman 2 toplaması olduğunu açıkladı. Bundan bir ay sonra gelebilecek toplamaların, ağın performansını artıracağını ve GAS ücretlerini önemli ölçüde düşüreceğini belirtti. Katman-2 Ethereum ölçeklenebilirlik çözümleri, bir yan zincirin tüm işlemleri kaydetmesine ve onaylamasına izin verecek. Daha sonra işlemler, ana zincir tarafından onaylanacak tek bir işlem halinde toplanacak. Bu da platformdaki işlem hızını büyük ölçüde artıracak.

Buterin, toplama çözümlerinin platformun ölçeklenebilirliğini 100 kat artıracağına inanıyor. Toplama, parçalama gibi 1. katman çözümleriyle birleştirilirse ağ performansının 1000 kat artabileceğini de sözlerine ekledi. Bununla birlikte bu sayede platformda çok daha fazla işlem yapılabilecek.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin