Siber güvenlik şirketi RiskIQ:
Siber güvenlik şirketi RiskIQ: "Siber suçların maliyeti 600 milyar dolar."

Siber güvenlik şirketi RiskIQ: “60 saniyede 1 milyon dolar hackleniyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

San Francisco merkezli bir siber güvenlik şirketi RiskIQ her dakika yaklaşık 1.138.888 siber suç işlendiğini belirtiyor. Rapor, şirketlerin çevrimiçi ortamda karşılaştıkları önemli tehditleri ortaya koyuyor. RiskIQ’nun verilerine göre, her 60 saniyede 1,14 milyon dolara yakın siber suç işleniyor ve 1,861 kişi mağdur oluyor.

Siber güvenlik şirketi RiskIQ: “Siber suçların maliyeti 600 milyar dolar.”

RiskIQ’nun raporu ayrıca, internetten çalınan şaşırtıcı fon miktarını da ortaya koyuyor. RiskIQ, kayıp fonların oranının dakikada yaklaşık 280.000 dolar arttığını tespit etti. Bu da yaklaşık olarak 2,9 milyar dolara denk geliyor. Toplamda, 2018 yılı için siber suçların maliyetinin 600 milyar doları aşmış olduğuna inanılıyor.

Siber suçlar fonları tehdit ediyor

Siber suçlar dünyanın dört bir yanındaki fonları tehdit ediyor ve yakında herhangi bir zamanda çözülmesi ya da önlenmesi beklenmiyor. RiskIQ CEO’su Manousos, siber suçların, internet ve topluluğun hızla büyümeye devam etmesiyle artacağını belirtiyor. Kripto paralar, siber suçlar için yeni bir alan oldu. Sayısız yatırımcılar ve hatta sektördeki küçük işletmeler, siber suçluların tehditlerine maruz kalıyor.

2,55 milyon dolar kripto para çalındı!

Mart ayında, Bitcoin.com, günde yaklaşık 9 milyon dolarlık kripto para dolandırıcılığına maruz kaldığını belirtti. Daha yakın zamanlarda, İngiliz polisi ise sadece 2018 yazında, yaklaşık 2,55 milyon dolar kripto paranın çalındığını belirledi. Siber suçlar asla durdurulmayacak, ancak siber suçların bilincinin yayılması ve kripto para karşılığında şirketlerin daha güvenli iş yapmaları gerekiyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin