WeChat, Çin kripto sansürünü kaldırdı
WeChat, Çin kripto sansürünü kaldırdı

Çin kripto paraların potansiyelinden korkuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bazı kripto para haber kaynakları, Çin’in özellikle Pekin’de kripto ile ilgili olayları ve medya kanallarını yasaklamak için adımlar attığını bildirdi. Pek çok kaynak, Çin kripto para fiyatlarının, 2017 yılına göre önemli ölçüde düşmesi sebebiyle, kripto ile ilgili faaliyetleri engellemek için yasa çıkarmaya çalıştığını söylüyor.

WeChat, Çin kripto sansürünü kaldırdı

Block Pulse 360, Jinses Finance, Deepchain Finance ve Huobi bilgileri de dahil olmak üzere çeşitli Çin kripto medya kuruluşlarının yasaklanması, müşteri şikayetlerine takiben WeChat tarafından engellendiğini bildirdi. Wechat, günlük olarak paylaşılan bir haber platformu. Wechat, halkın görüşlerini almak ve yerel yasaları duyurmak için Çin hükumetiyle birlikte çalışıyor.

Çin Bankacılık Hukuku Araştırmaları Derneği Direktörü Sa Xiao’a göre dayanaksız, ICO’lar piyasaya sürülüp perakende yatırımcıların ceplerine zarar verdi. Bu sebeple yasağın beklendiğine inanıyor. Sa Xiao daha sonra şu açıklamaları yaptı:

Dayanaksız projelerin denetlenememesi, piyasada yatırımcıların mülkiyet haklarına zarar veren çok sayıda kripto paranın çıkmasına sebep oldu.

Çin kripto paralar yerine Blockchain teknolojisini savunuyor

Yatırımcıyı korumaktan ziyade Çin’in, birçok ICO’nun 10 kat veya daha fazla kazanç verdiği 2017’de kriptoyla ilişkilendirilen hızlı zengin olma ideolojisini ortadan kaldırmak istediği ortada. Kominist rejim ile yönetilen Çin, tabir yerindeyse halkının gözü açılmaması için çok uğraş veriyor. Uzun yıllar dünyaya kapalı bir şekilde yaşam süren Çin internet karşısında zorlansa da kendi Google’ını, Wikipedia’sını ve kendi YouTube’nu çıkartarak kontrollü bir teknoloji sağlıyor.

Tüm bunları yaparken de batı karşıtı söylemleriyle halkını kendince koruyor. Ama kripto varlığı ise tamamen Çin’e ters geliyor. Kripto araların merkezsiz yapısı bir yana kişisel servet potansiyeli bulunuyor. Bu yüzden Çin, sadece Blockchain teknolojisine odaklanarak, kripto paralardan uzak durmak istiyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin