Sia, yeni hard fork güncellemesini yayınlıyor
Sia, yeni hard fork güncellemesini yayınlıyor

Sia, yeni hard fork güncellemesini duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre merkezi olmayan depolama platformu Sia, yeni hard fork güncellemesi 1.3.6’yı duyurdu. Bu güncelleme, 31 Ekim’de Sia ağının yaklaşan hard fork’u için Bitmain ve Innosilicon’un ASIC kripto madencilik makinelerini engelleyecek.

Sia, yeni hard fork güncellemesiyle madencilik tekelini bitirmeyi hedefliyor

Sia Blockchain ağı, Bitmain ve diğer büyük üreticiler tarafından üretilen donanımları engelleyecek hard forkun resmi kodunu yayınladı. Resmi açıklamaya göre bu yeni versiyonun, hard forku destekleyen bazı önemli güncellemeleri içerdiğine dikkat çekildi.

Nebulous’ın CEO’su ve kurucusu David Vorick açıklamalarda bulundu:

Sia ağında kalmak isteyen tüm kullanıcıların hard fork tarihinden önce yükseltme yapması gerekiyor. Bununla birlikte tüm büyük borsaların sert çatala katılacak.

Bir yıl süren tartışmadan sonra, Sia Blockchain topluluğu Ekim ayında erkenden hard forka karar verdi.

Sonuç olarak, Bitmain ve Innosilicon gibi endüstri devleri tarafından yapılanlar dahil olmak üzere diğer ASIC madencileri, bu ayın sonunda Sia Blockchaini’nden bloke olacaklar.

Bitmain, Ocak ayında AntMiner A3 ürününü, özellikle Siacoin’i hedefleyerek maden havuzu Antpool’a Siacoin desteği eklemişti.

Vorick, yeni kodun, bir ağdan yararlanmak için sahte kimlikler yaratan Sybil saldırılarına ve “ana bilgisayarları üst sıralara haksız bir şekilde manipüle etmek için kullanılabilecek diğer yöntemlere” karşı büyük güncellemeler içerdiğini söyledi.

Yeni hard fork güncellemesini istemeyen madenciler için Sia ağ geliştiricileri, alternatif bir yükseltme olan sürüm 1.3.5’i sunuyor. 1.3.6 sürümü ile birlikte piyasaya sürülen alternatif, aynı zamanda tespit edilen güvenlik sorunlarını düzeltecek.

Vorick ekledi:

v1.3.5 ile v1.3.6 arasındaki tek fark, kullanıcıların güvenli bir şekilde yükseltme yapabilmeleri için hard forkun etkinleştirilmesi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin