Altın mı Bitcoin mi? Hangisi daha iyi bir değer deposu?
Altın mı Bitcoin mi? Hangisi daha iyi bir değer deposu?

Shinil Gold Coin ICO’su Rus gemisini hileli yatırım planına dönüştürdü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Shinil Gold Coin ICO’su keşfedilmiş bir batık Rus gemisi olan Dmitri Donskoi’de bulunan altın miktarını büyük bir hileli yatırım planına dönüştürdü.

Shinil Gold Coin ICO’su vurgunu 8 milyon doları aştı

Daha önceki haberlerimizde bildirildiği üzere, 130 milyar doları aşan bir batık hazine, Güney Koreli şirket Shinil Group’un ilk para teklifinin temelini oluşturuyor. Shinil Group’un, 1880’lerde inşa edilen Rus zırhlı kruvazörü olan Dmitri Donskoi’nin batığını keşfettiğini iddia ederek ICO projesi başlattı. Hazine hakları hala tartışılıyor ancak şirket, “dünyadaki tek varlık” olan ve değeri 150 trilyonu aşan bir altın hazinesi taşıdığını bildiren gemiyi kendilerinin keşfettiğini savunuyordu.

Ancak daha sonra Shinil Gold Coin ICO’su denetlendi. Denetim sonucunda Koreli yetkililer, soruşturmalarından elde edilen bazı bulguları yayınladılar.  Raporda, 2.600 yatırımcının toplamda en az 8 milyon dolar kaybettiğine dikkat çekildi. Seul Büyükşehir Polis Teşkilatı’nın Sofistike Suç Soruşturma Birimi, ICO’ya yatırım yapan en az 2.600 hesap buldu. Polis, bunun, örneğin, doğrudan nakit ödeme yapanları içermediğini, bu nedenle yakın gelecekte 8 milyon doları da aşabileceğini tahminin ediyor.

Shinil Gold Coin ICO’su denetlendi

Japon polisi Interpol ile bir emir çıkardı ve Shinil Grubu’nun CEO’su Ryu Seong-jin’i yakalamak için Vietnam makamlarıyla işbirliği yaptı. Güney Kore Finansal Denetleme Hizmetleri, ICO haberi çıkar çıkmaz  “abartılı” yatırıma karşı şu şekilde uyarıda bulundu:

Yatırımcılar, bir hazine gemisinin kurtarılmasıyla ilgili somut gerçekler olmadan söylentilere kapılıyorlarsa, büyük kayıplar yaşayabileceklerini de akıllarında bulundurmalılar.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin