Avustralya’nın en büyük borsası ASX, Blockchain için erteleme kararı aldı
Avustralya’nın en büyük borsası ASX, Blockchain için erteleme kararı aldı

Avustralya’nın en büyük borsası ASX’ten Blockchain entegrasyonu için erteleme

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası ASX, Blockchain entegrasyonunun paydaşların endişelerine yanıt olarak 2021’in sonlarına doğru ertelendiğini açıkladı.

Salı günü yayınlanan bir raporda ASX, sektörün mevcut Clearing House Electronic Subregister System (CHESS) yerine Blockchain teknolojisini entegre ederek yerleşim sisteminin tamamen yenilenmesini hedeflediğini açıklamıştı.

ASX’ten açıklama

Borsa operatörü, geri bildirimin ödeme sağlayıcıları, borsa ve ödeme katılımcıları, piyasa işletmecileri, hisse senedi kayıtları, brokerler ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm paydaşlardan gelen 41 yazılı yanıttan, Blockchain destekli yenilenme için “genel destek” önerdiğini ortaya koydu. ASX, merkezi olmayan teknolojiyi bütünleştirmek için zaman çizgileriyle agresif davranıyor.

Yanıtlarda, çok kısa bir süre içinde çok fazla işlevin önerildiği ileri sürülen ortak bir görüş olduğu açıklandı.

Operatör ekledi:

Bunun proje aşamaları boyunca ve uygulama zaman aralığı boyunca karmaşıklığın ve risklerin artmasına neden olacağı düşünülüyor.

Geri bildirim ayrıca yeni iş gereksinimlerinin daha uzun bir zaman çizelgesi üzerinde bir yataklama dönemi gerektirdiğini de göstermiştir. İlk danışma belgesi, fazladan dönecek olan belirli CHESS özelliklerinin devre dışı bırakılmasıyla birlikte yaklaşık 50 yeni iş gereksinimi ortaya koydu.

ASX, Blockchain için “2021” dedi

Sonuç olarak ASX, yeni sistemin en erken başlangıç ​​tarihinin 2021’in Mart veya Nisan ayı olarak hedeflendiğini açıkladı.

Ayrıca, Blockchain yenilemesinin sunduğu 50 yeni kapsam öğesinden 7’si de lansman günü uygulamalarından çıkarılacak. ASX ayrıca, kullanıcı geliştirme ve endüstri çapında test için gerekli süreyi ve zorunlu bir akreditasyon zaman çizelgesini altı ay daha uzatıyor.

Araştırmalar ASX’in Blockchain ile milyonları koruyacağını gösteriyor. Bu durum, canlı olarak bir ana işlem için merkezi olmayan teknolojiyi uygulayan ilk büyük borsa operatörü olacak.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin