featured

Ayı piyasasındaki sıkıntılar Shıba Inu rallisini nasıl tehdit ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Shiba Inu 0,000007 dolar ile kritik desteğin üzerinde seyrederken yatırımcılar dikkatlerini ağın geliştiricileri tarafından piyasaya sürülen ancak yatırım amaçlı olmayan sahte bir test tokenı olan Calcium’a (CAL) çeviriyor. Bunun yanında son yedi günde yüzde 1,3 düşüş yaşayan ikinci en popüler meme coinin ayı piyasası arayışı sona ermiş görünmüyor.

Shiba Inu fiyat iyileşmesi bu seviyeye bağlı mı?

Bir Katman 2 ölçeklendirme protokolü olan Shibarium’un piyasaya sürülmesine kadar geçen sürede Shiba Inu fiyatı haziran ayının en düşük seviyesi olan 0,000006 dolardan psikolojik engel olan 0,00001 doların üzerine çıktı ancak 0,000011 dolara ulaşarak hız kaybetti.

Ağustos ortasındaki lansman sonrasında devam eden ralli yerine, yeni ağın karşılaştığı ölçeklendirme zorluklarına atfedilen düşüşler tokenı yuttu. Bunu takip eden satışlar, çeşitli destek alanlarını dikkate almayarak Shiba Inu fiyatının 0,000007 dolara düşmesine neden oldu.

Eğer 0,000007 dolarlık destek sağlam bir şekilde devam ederse yatırımcılar arasında 0,00001 doların üzerinde bir toparlanma olasılığına olan güven artmaya başlayacaktır. Ayrıca SHIB’nin 0,00000728 dolardan işlem görmesi ve alt yükselen trend çizgisinin (grafikte) üzerinde tutulmasıyla ayı piyasası dibi arayışında daha fazla düşüş riski önemli ölçüde azalmış olabilir.

shıba INu

Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD) göstergesinden gelen bir alım sinyali, bir toparlanmanın gerçekleşeceğini gösterir. Yatırımcılar, diğer trend göstergeleriyle birlikte satın alma emirlerini vermek için genellikle mavi MACD çizgisinin kırmızı sinyal çizgisinin üzerine çıkmasını bekler.

Göreceli Güç Endeksi’nden (RSI) gelen olumlu bir görünüm, boğaların üstünlüğe sahip olduğunu ortaya koyuyor. Bununla birlikte tüccarlar SHIB’nin arkasında toplanarak 0,00001 dolara tırmanışı gerçekleştirecek ivmeyi oluşturmadıkça satın alma sinyalleri eğilimi tersine çevirmek için yeterli değildir.

Shiba Inu’ya uzun vadeli yatırım yapmak isteyen tüccarlar, yükseliş trendini azaltabilecek olası hız frenlerini akıllarında tutmalıdır. Örneğin, 21 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) (kırmızı) SHIB’nin görünümünü 0,00000751 dolar, 100 günlük EMA (mavi) 0,00000817 dolar ve 200 günlük EMA (mor) 0,00000886 dolar seviyesinde zorlaştırabilir.

Aksine daha düşük yükselen trend çizgisi tarafından sağlanan acil desteği kaybetmek 0,000007 dolarlık temel destek üzerinde daha fazla baskı uygulayacak ve böylece aşağı bacağın çok daha düşük bir ayı piyasası alt fiyat noktasından likidite aramak için uzama riskini artıracaktır.

Yatırımcılar sahte tokenları değerlendiriyor!

Shiba Inu topluluğu, yatırımcıların gerçek bir token hâline getirmek için üzerine atlamasının ardından protokolün geliştiricileri tarafından test amacıyla başlatılan sahte bir token etrafındaki tartışmalarla çalkalanıyor.

Geliştiriciler cuma günü, ekosistemin tokenlarından biri olan BONE token sözleşmesinden vazgeçmeyi amaçlayan sahte bir token olan Calcium’u (CAL) piyasaya sürdü. CAL, merkezi olmayan bir borsa olan ShibaSwap’ta yayına girdikten sonra bir bot, planlandığı gibi arzın yüzde 50’sini topladı.

Bazı tüccarlar bunu bir fırsat olarak gördü ve hızlı para kazanma umuduyla Calcium satın almaya başladı, ancak şans onların yanında değildi ve para kaybettiler. Çünkü token yatırım amaçlı değildi.

Para kaybettiğini iddia eden tüccarlar, başka bir DEX olan Uniswap’te yeni bir işlem çifti oluşturarak hızla hareket etti ve ShibaSwap’teki CAL tokenlerini yüzde 99 düştükten ve işlem hacminde yalnızca 4.800 dolara çektikten sonra neredeyse değersiz bıraktı.

Ancak Uniswap’taki durum, 164.000 dolar likidite ile desteklenen 4 milyon dolara yükselen işlem hacimleriyle farklıydı. Shiba Inu geliştiricileri bir token oluşturdu ve token üzerindeki haklarından feragat ederek tüm kontrolü topluluğa bıraktı.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin