Shiba

Shiba Inu’nun yanma oranı düştükçe endişeler artıyor: Yatırımcı ne yapmalı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İşlem hacmi düştükçe Shiba Inu‘nun yanma oranı azalıyor ve endişeler giderek artırıyor. Ancak tüm bunların ortasında, aktif adresler yükseliyor ve fiyatlar tırmanıyor. Shiba Inu (SHIB), başta fiyatı olmak üzere çeşitli önemli alanlarda kayda değer ilerleme yaşıyor.

SHIB’nin fiyatı yükselirken birkaç temel ölçütte olumlu hareket yansıttı. Ancak bu yükseliş eğilimlerinin ortasında, belirli bir metrik son birkaç gün içinde negatif getirilere tanık oldu. Endişelenmek için bir neden mi var?

Shiba Inu’nun yanma oranı düşüyor

Son veriler Shiba Inu’ların yanık oranında gözle görülür bir düşüş olduğunu ortaya koydu. Bir SHIB yanma oranı takipçisi olan Shibburn tarafından paylaşılan bilgiler, yanma oranının son yedi gün içinde yüzde 85’ten fazla azaldığını gösterdi.

Buna ek olarak Shibburn sitesine göre son 24 saat içinde yalnızca 360.222 SHIB tokenı yakıldı ve bu da neredeyse – yüzde 84’lük bir yanma oranıyla sonuçlandı. Ayrıca son yakma işleminden bu yana 22 saatten fazla zaman geçmiştir. Bu mevcut yakma oranı, önceki örneklerde yakılan tutarlı milyonlarca SHIB tokenından farklıdır.

Ayrıca Santiment’teki hacim metriğinin daha yakından incelenmesi, yakma oranındaki düşüşün olası bir nedenine ışık tutmaktadır. Hacim grafiğinin analizi, SHIB işlem hacminde bir düşüş olduğunu göstermiştir.

Bu yazı itibariyle, hacim yaklaşık 64,6 milyon olarak gerçekleşmiştir. Bu, 11 Haziran civarında kaydedilen 100 milyonun üzerindeki hacimden önemli bir düşüşü temsil ediyordu. Hacimdeki bu düşüş, SHIB işlemlerinin sayısında bir azalma anlamına geliyor ve dolayısıyla yanma oranındaki düşüşe katkıda bulunuyor.

Shiba
Kaynak: Santiment

Aktif adres dalgalanması

Yakma oranı ve işlem hacmindeki düşüşe rağmen Shiba Inu aktif adreslerde kayda değer bir artış yaşadı. Yedi günlük aktif adres metriğine göre SHIB aktif adresleri 6 Haziran civarında yükselişe geçerek son iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu yazı yazıldığı sırada 77.000’in üzerinde aktif adres bulunuyordu.

Shiba
Kaynak: Santiment

Ayrıca 15 Haziran’da günlük aktif adreslerde 42.000’i aşan önemli bir artış yaşandı. Bundan önce günlük aktif adresler 3,000 civarında seyrediyordu. Bu yazı itibariyle yaklaşık 8.200’e düşmüş olsa da nisan ve mayıs aylarında gözlemlenen seviyeleri aştı.

Shiba Inu’da üst üste fiyat artışı görüldü

Shiba Inu son zamanlarda günlük zaman dilimi grafiğinde bir dizi pozitif fiyat hareketi yaşadı. Bu yazı itibariyle, yaklaşık yüzde 1 değer kazanarak art arda üçüncü gün fiyat artışına işaret etti.

Ancak Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksaması (MACD) tarafından gösterildiği gibi hâlâ düşüş eğilimindeydi. Bu yazı itibariyle MACD 0’ın altında kaldı ve fiyatta devam eden yükseliş trendine rağmen kalıcı bir düşüş eğilimine işaret ediyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin