featured

Shiba Inu yatırımcılarının yüzde 90’ı zarar pozisyonunda: SHIB fiyatı kritik bir yol ayrımında mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Shiba Inu (SHIB) fiyat toparlanma misyonu, çarşamba günü yaşanan yüzde 10’luk düşüşün ardından bu hafta büyük bir gerileme yaşadı. Panikleyen yatırımcıların meme coin piyasasından uzaklaşmasıyla, SHIB önümüzdeki haftalarda daha düşüş eğilimli bir görünüme mi hazırlanıyor?

Kripto yatırımcıları, piyasa oynaklığındaki son artışa yanıt olarak sermayeyi meme coin ve altcoinlerden uzaklaştırıyor. Shiba Inu (SHIB) fiyatı bu eğilimden en kötü etkilenenlerden biri oldu. 10’luk fiyat düzeltmesine ek olarak Shiba Inu bu hafta yeni kullanıcıları çekmek için mücadele etti. SHIB daha düşüş eğilimli bir oyuna mı hazırlanıyor?

Shiba Inu pazar payını kaybediyor

Santiment tarafından sunulan verilere göre SHIB bu haftadan beri yeni talep çekmekte zorlanıyor. Aşağıdaki Glassnode grafiği, Shiba Inu Network Growth üzerinde oluşturulan yeni adreslerin 11 Haziran’dan bu yana düşüşte olduğunu göstermektedir. Özellikle 11 Haziran ile 14 Haziran arasında 3.838 yeni cüzdan adresinden 1.646 yeni cüzdan adresine yüzde 133 oranında düşmüştür.

Shiba Inu
Kaynak: Glassnode

Ağ büyümesi, günlük olarak oluşturulan yeni cüzdan adreslerini toplayarak bir blok zinciri ağının kullanıcı edinme oranını değerlendirir. Yukarıda gözlemlendiği üzere ağ büyümesi sürekli olarak düştüğünde genellikle fiyatı olumsuz etkiler.

SEC baskısı devam ederken yatırımcılar sermayelerini SHIB gibi meme coinlerden Bitcoin ve diğer daha dayanıklı mega-cap altcoinlere doğru yeniden tahsis ediyor gibi görünüyor. Bu eğilim tersine dönmediği sürece devam eden SHIB düşüş eğilimi önümüzdeki haftalarda da sürebilir.

Shiba Inu ağ değeri kötüleşiyor

Ayrıca Ağ Değerlemesinin işlem hacimlerine oranının yükselmesi, SHIB fiyatı için önümüzdeki günlerin daha da kötüye gideceğini gösteriyor. Esasen NVT oranı bir ağın piyasa değerlemesini kendi yerel tokenını içeren işlem hacminin ne kadar olduğuyla karşılaştırır.

Aşağıdaki Glassnodechart’a göre SHIB 10 Haziran’dan bu yana çekiş gücünü kaybediyor. SHIB NVT oranı 10 Haziran ile 14 Haziran arasında yaklaşık yüzde 550 artışla 35,29’dan 229,56’ya yükselmiştir.

Shiba Inu
Kaynak: Glassnode

Genel olarak stratejik yatırımcılar NVT oranını bir kripto paranın piyasa değeri ile altta yatan işlem faaliyeti seviyesi arasındaki ilişkiyi değerlendirmek için kullanır.  NVT oranı yükseldiğinde, varlığın şu anda aşırı değerli olduğunu gösterir.  Dolayısıyla NVT oranındaki bu yüzde 1600’lük artış, SHIB’nin daha fazla fiyat gerilemesi yaşayabileceğine dair artan düşüş endişelerine itibar kazandırıyor.

SHIB fiyat tahmini: 0,000005 dolara geri dönüş var

IntoTheBlock’un In/Out of the Money Around Price dağılım verilerine göre, Shiba Inu sahiplerinin yüzde 90’ından fazlası şu anda net zarar pozisyonunda. Bu ezici düşüş eğilimi, SHIB’nin önümüzdeki haftalarda muhtemelen 0,000005 dolara doğru bir düşüş daha yaşayacağı anlamına geliyor.

Şu anda, 930 milyar SHIB token satın alan 14.430 adresin, fiyat 0,000006 dolar orta aralıkta başa baş bölgesine yaklaştığında önemli bir destek sunması bekleniyor. Ancak, bu destek beklendiği gibi katlanırsa Shiba Inu fiyatı muhtemelen 0,000005 dolara düşecektir.

Shiba Inu
Kaynak: IntoTheBlock

Yine de SHIB fiyatı 0,000007 doların üzerine çıkarsa boğalar bu düşüş söylemini boşa çıkarabilir. Ancak yukarıda görüldüğü üzere bu fiyat aralığında 8,07 trilyon token tutan 20.000 adresten bazıları önemli bir direnç oluşturabilir. Ancak bu direnç seviyesi tutmazsa Shiba Inu boğaları ralliyi 0,000013 dolara doğru sürdürebilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin