featured

Shiba Inu yakma oranı düştü: Olumlu Shibarium haberleri fiyatı hareketlendirebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki köpek temalı gözde meme coin’lerden bir tanesi olan Shiba Inu (SHIB), geçen yılla karşılaştırıldığında, hem yakım oranında hem de fiyatında önemli bir artış kaydetti. Bu yıl içerisinde haftalık yakımlar birkaç yüz milyon token’a ulaştı. Yine de yakım oranı geçen hafta, bir önceki haftaya göre yaklaşık %76 azaldı.

Shiba Inu Shibarium

Bu düşüşe rağmen, ölü cüzdanlara yaklaşık iki yüz milyon adet SHIB token’ı gönderildi.

200 milyon token yakıldı

Shibburn cüzdan izleyicisi tarafından yakın zamanda yayınlanan bir tweet’e göre, son yedi gün içinde SHIB ordusu toplam 199,231,172 adet Shiba Inu token’ı yaktı.

Bu, bir hafta önce yakılandan %75,89 daha az. Son 24 saatte yakılan SHIB miktarı ise 4,931,351 adet token. Bu da Cuma günü yakılandan %28,45 daha az.

Token’ları “yakmak”, onları kripto paranın harcanamayacağı veya başka bir şekilde çekilemeyeceği cüzdanlara göndermekten başka bir şey değildir. Amaç, token’ı deflasyonist ve kıt hâle getirmek için dolaşımdaki arzı kademeli olarak azaltmaktır. Bu da uzun vadede önemli bir fiyat artışına yol açabilir.

Bu teknik esas olarak meme coin’ler tarafından benimsenmiştir (SHIB dışında, BabyDoge düzenli olarak büyük token yakma işlemleri gerçekleştirir ve FLOKI şimdi metaverse oyunu Valhalla’yı sunarak aynı şeyi yapmayı planlıyor). Meme coin’ler haricinde Ethereum ve BNB gibi birkaç kripto para birimi de token yakımı yapar.

Yine de, (Shibburn web sitesine göre) kabaca 500 trilyon ader SHIB yakılmış olmasına rağmen, bunun meme coin’in fiyatı üzerinde neredeyse hiç fark edilir bir etkisi olmadı.

Shytoshi Kusama, Shibarium lansman tarihini duyurdu

Bu hafta başlarında Japonca yayınlanan bir blog gönderisinde, Shiba Inu’nun takma adlı baş geliştiricisi Shytoshi Kusama, Shibarium Layer-2 blockchain’inin lansmanının yapılacağı yeri ve zamanı belirledi.

Ağustos ayının ortasında, Shiba Inu’nun yıllık ETHToronto konferansının sponsorlarından biri olacağı etkinlik Kanada’nın Toronto kentinde gerçekleşecek. Shibarium’un Puppynet adı altında bir test ağının kullanıma sunulduğu ve Kusama’nın en geç Mayıs ayına kadar ana ağı başlatma sözü verdiği 11 Mart’tan beri SHIB topluluğunun dört gözle beklediği şey buydu.

Bu yazının yazıldığı sırada, en büyük ikinci meme coin olan Shiba Inu 0,00000732 dolar civarında işlem görüyor. Fiyat Perşembe gününden bu yana %3,84 ve Salı gününden bu yana ise %6,37 oranlarında düşüş yaşadı.

U.today

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin