featured

ADA fiyat analizi: Artan balina faaliyetine rağmen neden yükseliş gelmiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cardano (ADA) fiyatı, artan balina faaliyetine rağmen SEC ile son zamanlarda yaşanan düzenleyici çekişmelerin ortasında tarafsız kaldı. Yatırımcılar, Cardano ekosistemine olan ilgisini kaybediyor mu?

Cardano ekibi, SEC davasında vurgulanan merkezileştirme endişelerini gidermek için birkaç girişimde bulundu. Ancak bu, perakende ağ katılımcıları arasında tam olarak yankı uyandırmadı.

Balinalar aktif

Devam eden düzenleyici çekişmelerin ortasında zincir üstü veriler, Cardano’nun sağlıklı bir balina aktivitesi seviyesini koruduğunu gösteriyor.

Aşağıda görüldüğü gibi, ADA fiyatı 2 yılın en düşük seviyesi olan 0,23 dolara düştüğünde bile ağdaki balinalar istikrarlı işlem faaliyetlerini sürdürdüler.

Aşağıdaki grafik, Cardano’nun Haziran 2023’ten bu yana günlük ortalama 100 milyon doları aşan günlük işlem gerçekleştirdiğini gösteriyor.

ADA

Balina İşlem Sayısı metriği, 1 milyon doları aşan günlük işlem sayısını gösterir. Aşağıda gösterildiği gibi, Cardano balinaları geçen ay boyunca genel olarak tarafsız bir eğilim sürdürdüler.

ADA fiyatı 0,30 dolarda bulunan direnç noktasının çıkarsa, balinalar arasındaki çekişin artması toparlanma için çok önemli olacaktır.

Yatırımcılar tarafsız kalıyor

Cardano balinaları büyük ölçüde tarafsız kalırken, perakende ağ katılımcıları için aynı şey söylenemez. Santiment’in aşağıdaki grafiği, Cardano Günlük Aktif Kullanıcı sayısının geçen ay tam olarak düzelmediğini gösteriyor.

10 Haziran’da Cardano, son zamanların en yüksek seviyesinde 104,780 Günlük Aktif Adres kaydetti. 6 Temmuz kapanışında ise yalnızca 49,854 aktif adres kaydedildi. Bu da %52’yi aşan önemli bir düşüşü temsil etmektedir.

Cardano’da etkileşime giren Günlük Aktif Adreslerdeki sürekli düşüşler, perakende ağı katılımcılarının son zamanlardaki düzenleyici çekişmeler konusunda henüz tam olarak ikna olmadıklarını gösteriyor.

Aktif kullanıcılar az kalırsa, gözde altcoin’in fiyat hareketi önümüzdeki günlerde muhtemelen nötr kalacaktır.

ADA fiyat tahmini:

Yukarıda vurgulanan zincir içi göstergeler göz önüne alındığında, gözde altcoin’in fiyatı nötr kalacak ve önümüzdeki günlerde 0,30 dolar civarında konsolide olacak.

Borsa Zinciri Piyasa Derinliği, 0,30 dolar civarındaki 10,5 milyon ADA satış duvarının boğalar için çok zor olabileceğini gösteriyor. Ancak bu direnç beklenmedik bir şekilde kırılırsa altcoin’in fiyatı bir aydan uzun bir süre sonra ilk kez 0,32 dolara yaklaşabilir.

Öte yandan, ADA 0,25 doların altına düşerse ayıların tutunma şansı da var. Bununla birlikte, 9,37 milyon token’lık devasa satın alma duvarı, yükseliş baskısını etkisiz hâle getirebilir.

Bununla birlikte, bu destek noktası da kaybedilirse gözde altcoin’in fiyatı 0,25 dolar seviyesinin altına düşebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin