featured

Shiba Inu fiyat analizi: Yanma aktiviteleri yüzde 128 arttı! SHIB fiyatı yükselecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Shiba Inu haberleri: Bir süredir yükseliş eğilimine olan kripto para borsasında popüler meme coinlerden biri olan SHIB, olumlu bir seyir izleyerek rakibi DOGE coini geride bırakmak için çalışıyor. Geçtiğimiz ay kritik direnç seviyesi 0,000001 doları geçen meme coin, token yakma aktivitelerine esneklik getirerek yeni bir seyir izlemeye başladı. Dolaşımda olan toplam arzı 589 trilyon olan Shiba Inu’nun yakma platformu Shibburn’dan alınan son verilere göre arzın 52 milyonluk kısmı kalıcı olarak piyasadan kaldırıldı. Toplam yakılan token miktarı ise yaklaşık 410.708.459.364.680 yükseldi. Bu verilere göre SHIB yakma miktarı toplam yaklaşık yüzde 3.400 oranında artış gösterdi.

SHIB yanma oranının yükselmesi fiyat artışını tetikleyecek mi?

Geleneksel piyasalarda olduğu gibi kripto para piyasasında da bir varlığın arzının azaltılması piyasadaki varlık miktarının düşmesine yol açacağı için fiyat artışını tetikler. Shina Inu’da görülen dolaşımdaki arzın azaltılması da SHIB fiyatı için yükseliş işareti sayılıyor. Özellikle dolaşımdaki SHIB coin miktarının varlık için zorluklardan biri olması token yakma aktivelerinin olumlu karşılanmasına neden oldu ve yakma oranının devam etmesi hâlinde SHIB fiyatının inanılmaz bir fiyat artışı yaşayacağını işaret etti. Özellikle Shibarium gibi platformlarda artan yanma aktivitesi, Shiba Inu fiyatından bir sıfır daha silmeye doğru önemli adımlar atılmasına katkı sağlıyor.

Shiba Inu
Kaynak. Shibariumscan

Ayrıca ağ etkinliğindeki bu yükseliş 2023’ü sonlarına doğru yaşanan artışları hatırlatıyor. Geçen yılın sonunda günlük işlemlerin yaklaşık 7,5 milyona ulaşması genellikle ilgili kripto para birimlerindeki potansiyel fiyat dalgalanmalarına işaret ediyor.

Bununla birlikte birçok analiste göre yüksek seviyelere ulaşması mümkün olan meme coin için spekülasyonlar devam ediyor. Özellikle yeni projeler yakın bir zamanda tamamlanacağı haberi olumlu bir etki yarattı. Shiba Inu pazarlama uzmanı Lucie, Shiba Inu’nun baş geliştiricisi Shytoshi Kusama’nın da katıldığı önemli bir toplantının ardından X’teki projeleri tamamlama planlarına dair kararlarını açıkladı. Pazarlama stratejisi, projelerin 2025 yılına kadar uzanabileceğini ancak geniş bir vizyonla 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

Shibarium ve SHIB fiyat korelasyonu

Shibarium’un faaliyetlerindeki mevcut artış geniş zamanlı bakıldığında SHIB fiyatı ile orantılı bir seyir gösterdi. Son iki hafta içinde SHIB’in değeri toplamda yüzde 12’lik bir artış yaşadı ve 24 Ocak’ta görülen 0,0000088 dolarlık fiyatı 0,0000098 dolara yükseldi. Bununla birlikte özellikle son üç günde yüzde 4’lük bir artış yaşandı. Bu yükseliş Shibarium aktivitesindeki görülen yüzde 128’lik artış tam anlamıyla örtüşüyor.

Shiba Inu fiyat analizi

Son bir haftada yüzde 5,61 artış gösteren Shiba Inu, CoinMarketCap verilerine göre 0,000009795 dolardan el değiştiriyor. Son bir gün içinde yüzde 80’lik bir artış gösteren varlık önemli bir kritik destek seviyesi olan 0,00001 dolar seviyesini aşmakta zorlanıyor. Araştırma şirketi altFINS’e göre kritik direnç seviyesi kabul edilen bu noktanın aşılması hâlinde hızlı bir dalga varlığı bekliyor. 200 günlük hareketli ortalamada bir geri çekilme beklenirken MACD sinyal çizelgesi yükselişi sinyalinin zayıflayabileceğini gösteriyor.

MACD göstergeleri hem yükseliş hem de bu yükselişin zayıfladığına dair işaretler taşırken dikkate alınması gereken düşük direnç seviyesi 0,00000950 dolar. Burada iki senaryo dikkat çekiyor. Eğer bu seviyenin altında bir kırılma yaşanırsa 0,00000790 dolarlık destek önemli bir hedef olacaktır. altFINS şirketine göre ise bu seviye 0,000008 dolarlık direnç. Bu sevenin üzerinde toparlanma daha fazla satın alma baskısını tetikleyebilir. Bu destek noktasının üzerinde bir kırılma ise varlığın değerini 0,00001200 dolar seviyesine çıkarabilir. Bunun yanında SHIB arz enflasyonu yüzde 7,33 oluyor. Shiba Inu’ya yönelik duyarlılık sürerse uzun ve orta vadeli yatırımcı için fırsatlar sunar. Son olarak varlığın Korku ve Açgözlülük endeksi açgözlülük seviyesinde kalarak satın alma ilgisini gösteriyor.

Ayrıca okuyunuz: “19 Şubat haftası yakından izlenmesi gereken altcoinler”

Meme Kombat son etaba yaklaşıyor!

SHIB yanma oranları meme coin için bir yükseliş işareti olurken yeni çıkmaya hazırlanan meme coinler de yatırımcının ilgisini çekiyor. Bunlardan biri olan Meme Kombat, yapay zeka destekli oyun arenaları ile yatırımcı için eğlenceli bir proje seçeneği. Meme Kombat tokeni, 11 popüler meme karakterinin rekabet içinde savaşmasına dayanıyor.  Enerjik ve dinamik bir seyirci kitlesi karşısında yapılan savaşlar, topluluk odaklı büyümeyi destekliyor ve meme parasının büyümesini destekliyor.

Şu anda ön satış aşamasında olan ve güncel verilere göre 9,2 milyon birikim toplayan Meme Kombat (MK) projesi, aynı zamanda farklı kazanç yöntemi sunan yönü ile tercih ediliyor. Katılımcılar aktif ve pasif yatırım seçeneklerinden biri tercih ederek uzun ve kısa vadeli kazançlar elde edebiliyor. Özellikle uzun vadeli yatırımcılar yüzde 125’lik AYP oranı ile teşvik ediliyor.

Son olarak yalnızca kendi resmi web sitesi üzerinden satın alınabilen MK tokeni, listelenmeden önce düşük fiyatlara alınabilir. Güncel fiyatı 0,279 dolar olan Meme Kombat satın almak için ETH ve USDT ile kolay ödeme seçeneklerinden birini tercih edebilir ve varlığı cüzdana ekleyebilirsiniz.  

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

timestabloid

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin