featured

Shiba Inu kırılma fiyatına ulaştı: Yüzde 250 ralli mi yapacak yoksa tüm zamanların en düşük seviyesini mi görecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Shiba Inu (SHIB) önemli bir yap ya da kır anı yaşıyor. Piyasa genelinde yaşanan altcoin düşüşünün ardından SHIB’nin fiyat hareketi, her ikisi de fiyatın geleceği üzerinde önemli etkileri olabilecek iki karşıt grafik formasyonu tarafından şekillendiriliyor.

Shiba Inu için iki desenin hikayesi

SHIB’nin 1 haftalık grafiği iki formasyonun hikayesini ortaya koyuyor. Bir yanda SHIB’nin iki yıllık düşüş trendinin potansiyel bir sonunu işaret eden yükseliş eğilimli üçlü dip var. Diğer yanda ise 13 ayı aşkın bir süredir devam eden alçalan üçgen formasyonu düşüş eğilimine işaret ediyor. NewsBTC, 30 Ağustos’ta yaptığı bir analizde bu senaryo hakkında uyarıda bulunmuştu.

Dün, SHIB’nin fiyatı 0,00000722 dolara hafifçe toparlanmadan önce 0,00000697 dolara kadar düştü. Bu durum, SHIB’yi 0,00000715 dolarlık önemli destek hattının üzerine tehlikeli bir şekilde yerleştiriyor. SHIB’nin alçalan üçgenin düşüş etkilerinden uzak durması ve üçlü tabanı doğrulaması için bu fiyatın üzerinde bir haftalık kapanış yapması zorunludur.

shiba

Bir yükseliş grafik formasyonu olan üçlü dip, bir destek seviyesinden sıçrayan ve direncin üzerinde bir kırılma ile sonuçlanan kabaca eşdeğer üç düşük ile karakterize edilir. Bu, momentumda satıcılardan alıcılara doğru bir kayma olduğunu gösterir. SHIB için üçlü dip kriterleri yerinde görünüyor: formasyondan önce mevcut bir düşüş trendi var; üç dip yaklaşık olarak eşit, yatay bir trend çizgisine izin veriyor ve formasyon boyunca hacimdeki düşüş-düşüş momentumunun zayıfladığını gösteriyor.

SHIB’nin bu formasyondaki yolculuğu Haziran 2022’de ilk düşük seviyesi olan 0,00000715 dolar ile başladı. Kısa bir toparlanmanın ardından Aralık 2021’de 0,00000781 dolarla ikinci en düşük seviyesini gördü. Üçüncü ve en son düşük seviye ise Haziran 2023’te 0,0000060 dolardan kaydedildi.

Alçalan üçgen formasyonunun etkisi

Bununla birlikte üçlü tabanın yükseliş anlatısı, alçalan üçgenin düşüş eğilimli alt tonları tarafından zorlanmaktadır. SHIB’nin fiyatının 0,00000715 dolar desteğinin altına düşmesi, azalan üçgeni doğrulayabilir ve SHIB’yi potansiyel olarak yılın en düşük seviyesi olan 0,000006 dolara doğru itebilir. Bu seviyenin aşılması Shiba’yi keşfedilmemiş sulara sürükleyebilir ve yeni bir tüm zamanların en düşük seviyesini korkunç bir olasılık hâline getirebilir.

Yatırımcılar genellikle diğer teknik göstergeler aracılığıyla formasyonların ek teyidini ararlar. Göreceli Güç Endeksi (RSI) böyle bir araçtır. SHIB’nin haftalık RSI değeri şu anda 39,8 (nötr) seviyesinde bulunuyor. Ancak yakın zamanda 30 seviyesinin altına inmesi (aşırı satım koşullarını gösterir), son fiyat düşüşünün SHIB için son düşüş olabileceğini gösteriyor.

Üçlü dip doğrulandığı takdirde Shiba önemli bir ralliye tanık olabilir. İzlenmesi gereken acil bir hedef, 0,00002545 dolardaki yüzde 23,6 Fibonacci düzeltme seviyesi olacaktır. Bu da mevcut fiyatından yaklaşık yüzde 250’lik potansiyel bir artış anlamına gelmektedir.

Sonuç olarak Shiba Inu’un geleceği belirsizliğini koruyor. Önümüzdeki günler ve haftalar, yükseliş rallisine mi başlayacağını yoksa düşüş baskılarına mı boyun eğeceğini belirlemede çok önemli olacak.

newsbtc

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin