Sheila Warren: “ABD gibi bazı ülkeler, dijital parayı benimseme yarışında geride kalıyor.”
Sheila Warren: “ABD gibi bazı ülkeler, dijital parayı benimseme yarışında geride kalıyor.”

Sheila Warren: “Dünya dijital parayı kucaklıyor, ABD ise geride kalıyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünya Ekonomik Forumu’ndaki Blockchain politikasının proje başkanı olan Sheila Warren, dünya kripto paraların yaygınlaştığını ancak bazı gelişmiş devletlerin buna ayak uyduramadığını söylüyor

Sheila Warren: “ABD gibi bazı ülkeler, dijital parayı benimseme yarışında geride kalıyor.”

Dünyanın her yerinden birçok insan için, kağıt para ve metal paralar zaten sürekli kullanılıyor. Apply Pay ve Samsung Pay gibi mobil ödeme sağlayıcıları, Birleşik Krallık ve Japonya gibi ülkelerde nakit kayıtlarında kullanılıyor ve insanlar bu sistemin kolaylığını ve sağladığı bazı avantajlardan faydalanıyor. Sheila Warren’e göre, ABD gibi bazı ülkeler, dijital parayı benimsemek için bu yarışta geride kalıyorlar.

ABD’deki mobil ödemeler iResearch’e göre, 2016 yılında 112 milyar dolar iken, Çin’de 5,5 trilyon dolardı. Bunun başlıca nedenlerinden biri, Çin’in e-ticarette küresel bir lider olması. Forrester’a göre, 2022 yılına kadar bunun neredeyse 2 trilyon dolara ulaşması bekleniyor ve endüstrinin devleri olan Alibaba, Tencent ve JD.com yükselen iş dünyasının ve hükumetlerin desteğiyle hızla gelişti.

“Mobil ödemenin uygun olduğu ortamlarda, dijital paranın yaygın olarak benimsenmesi için küçük bir psikolojik engel var.”

Sheila Warren’e göre, teknoloji geliştikçe ve e-ticaret desteği arttıkça, birçok Çin şehri, WeChat ve benzeri sağlayıcılar aracılığıyla dijital ödeme lehine kredi kartı makinelerini geçti. Ayrıca dijital ödemelerin üstesinden gelmek için altyapı, sistemler ve süreçler nispeten kolay oldu ve hem endüstri hem de hükumet yeni dijital gerçekliği kolayca benimsedi. Sheila Warren’e göre, bu tür bir destekten ötürü, ekosistem daha az gelişmiş teknolojiler üzerinde sıçrama yapabildi ve doğrudan daha gelişmiş olanlara geçebildi.

Başkan’a göre, mobil ödemenin halihazırda uygun olduğu ortamlarda, dijital paranın yaygın olarak benimsenmesi için küçük bir psikolojik engel var. Eğer insanlar kâğıt parayı düşünmezlerse veya anlamlı alternatifler olarak kontrol etmezlerse, bir varsayımı bırakın, muhtemelen bir dijital para birimine ve hatta muhtemelen kripto para birimine daha açık olacaklar. Sheila Warren’e göre, halihazırda dijital ödemelerin hızına ve kolaylığına alışmışlardır ve yıllardır e-parayı bir şekilde kullanmış oldukları için WeChat üzerinden yapılan ödemelerin, örneğin, Bitcoin’e sıçraması, nakitten sıçramadan daha küçük olacak.

Başkan’a göre, kağıt para biriminin yerini kripto para birimi alabilir

Warren’e göre, benimsenmenin önündeki engellerin azaltılması, bu toplumların kripto para birime adapte olmak gibi potansiyel faydaları da dahil olmak üzere daha geniş faydalar elde etmek için hazır oldukları anlamına gelmekte. Ayrıca bazı ülkeler, Zimbabve ve Venezuela gibi, dijital paranın faydaları görmeye başlıyorlar ve varlığını sürdüren sistemler, olmayanların önüne geçecek. Çünkü e-ödemeler iş yapma maliyetini düşürebilir; elektronik kayıtlar işlemleri daha şeffaf hale getirerek daha az karaborsa faaliyeti ve daha fazla vergi dolandırıcısına yol açabilir. Sonuç olarak Bockchain ve dağıtık defter teknolojisi, bilginin doğrulanmış ve kötü niyetli taraflarca değiştirilmemesine yardımcı olabilir.

Başkan’a göre, kağıt para birimi (yavaş da olsa) giderek artan sayıda ekonomide geleceğe doğru ilerlerken, token ve kripto para birimi gibi yeni modeller kullanımda yükselmeye başlayabilir. Ayrıca yeni ödeme/değer değişimi biçimlerini benimseyen işletmeler ve şirketler için bir sonraki adımı görmeye devam etmek istiyorsak, nasıl adapte olmaya başladıklarını görmek için bazı tanıdık isimlere bakabiliriz. Overstock, Expedia ve Virgin Galactic gibi şirketler zaten bir ödeme şekli olarak Bitcoin’i kabul ediyorlar ve büyük yardım kuruluşları ise -çoğu zaman aktif olarak- kripto para karşılığı bağışta bulunuyorlar.

Sheila Warren: “Teknoloji sınırları anlamaz.”

Warren’e göre, bir ülkenin nasıl tepki gösterdiğine bakılmaksızın, teknoloji sınırları anlamaz. Ayrıca teknoloji, dijital dünyanın sunduğu hız ya da çeviklikten yararlanmak isteyen ülkelerde ve ekonomilerde ilerlemeye devam edecek. Warren’e göre, benimsenmenin hızlanma oranının artmaya devam etmesi muhtemel, yani altyapı ve ilgili düzenlemeler ile sağlam bir dijital ödeme altyapısının oluşturulmasını teşvik etmeyen ekonomilerin gittikçe zorlayıcı bir süreç geçireceği görülecek.

Coinnewstelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin