Sevilen altcoinde 3 aylık hacim düşüşü can sıkıyor! Peki alım yapmak mantıklı mı?

Sevilen altcoinde 3 aylık hacim düşüşü can sıkıyor! Peki alım yapmak mantıklı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Olumsuz kripto piyasa hissi her varlığı farklı şekilde bozuyor. Polkadot ticaret hacminin yılın ilk çeyreğinde keskin bir şekilde düştüğünü gördü. Polkadot, birçok kripto para birimi gibi, bu yılın ilk çeyreğinde 2021’deki aynı döneme kıyasla nispeten daha düşük kaldı. Bu da yatırımcının daha az ilgisini çektiği anlamına geliyor.

2022 yılının ilk çeyreğinde altcoinde işlem hacmi yaklaşık 108.17 milyar dolardı. Ocak ve Mart 2021 arasındaki işlem hacminden %63 veya 295,31 milyar dolar düşüş oldu.

Polkadot’taki düşüşe ne sebep oldu?

Aralık ayında piyasayı ele geçiren satış baskısı, büyük varlıkların Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmasının ardından geldi.

Polkadot’un en büyük 10 pazarından dokuzu, Tether (USDT) ve Binance (BUSD) gibi sabit paralara karşı DOT eşleşmesini gördü. Stabilcoin eşleşmeleri, düşüş piyasasının bir işaretidir.

Ocak 2021’de altcoin işlem hacmi, tek günün en yüksek seviyesi 8,92 milyar dolar ile 104,32 milyar dolar civarındaydı. Düşen yatırımcı ilgisi, bu yıl Ocak ayında 45,68 milyar dolarlık DOT işlem hacmine yol açarak tek günün en yüksek seviyesi olan 2,77 milyar dolara ulaştı.

Altcoin fiyat reaksiyonu

Polkadot 1 Ocak’ta 26.72$ işlem fiyatıyla açıldı. 3 Ocak’ta 30.83$ ile üç aylık en yüksek seviyeye ulaştı. Yılın ilk çeyreğini 21.30 dolardan kapattı. Genel olarak, 2022 yılının ilk çeyreğinde DOT açılış ve kapanış fiyatlarında %20’lik bir düşüş oldu.

Karşılaştırma adına, Polkadot 1 Ocak 2021’de 9.29$ işlem fiyatıyla başlangıç yapmıştı. 20 Şubat’ta üç aylık en yüksek seviye olan 42.06$’a ulaştı. 2021’in ilk çeyreğini 37.03$’dan kapattı. Genel olarak, DOT’un 2021’in ilk çeyreğinde açılış ve kapanış fiyatında %298’lik bir artış oldu.

1 yıllık DOT/USDT paritesi de aynı şekilde fiyatın neredeyse dip seviyelerde olduğunu gösteriyor. Altcoin almak isteyenler için iyi imkanlar sunuyor. Daha fazla düşüş ise son 1 yılın en dip seviyesine götürebilir. 2021 yılının Temmuz ayında 10 dolar ile en dip seviyesini yaşadı. Şimdi ise bu bölgeden sadece 6 dolar uzaklıkta.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin