NatWest, Blockchain kullanarak kredilerini yönetmek istiyor
NatWest, Blockchain kullanarak kredilerini yönetmek istiyor

Sendikasyon kredilerini Blockchain ile birleştiren dünyanın ilk bankası: NatWest!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Büyük Britanya bankası NatWest (National Westminster Bank PLC), kredilerini yönetmek için Blockchain teknolojisini kullanacağını açıkladı. Gelecek ay itibariyle, sendikasyon kredilerini Blockchain ile bu şekilde birleştiren dünyanın ilk bankası olacak.

NatWest, Blockchain kullanarak kredilerini yönetmek istiyor

Bir sendikasyon kredisinde, bir kredinin büyüklüğü ve riski tek bir borç veren tarafından kabul edilemez ve bu nedenle iki ya da daha fazla borç veren riskin yayılması için gereklidir. Bu, giderek daha karmaşık düzenlemelere yol açabilir. Bu nedenle mevcut finansal altyapının amaç için daha uygun hale getirilmesi gerekiyor. NatWest, Corda R3’ün tescilli Blockchain’i üzerine inşa edilen Finastra’nın FusionLenderComm platformunu kullandı.  R3’deki CEO’su David E. Rutter, konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Sendikalı borç verme endüstrisi, maliyetli, elle-yoğun süreçlere dayanıyor ve onu Blockchain teknolojisiyle inovasyona hazır hale getiriyor. Corda tarafından desteklenen Fusion LenderComm’un bu sorunları ele aldığı kanıtlandı. Çözüm anında verimlilik sağlar ve hem aracı bankalar hem de borç verenler için maliyetleri azaltır.

Mondovisione

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin