SegWit Bitcoin işlem ücreti sorununu çözebilir

SegWit Bitcoin işlem ücreti sorununu çözebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SegWit Bitcoin işlem ücreti sorununu çözebilir. En büyük kripto para ticareti borsalarından Bitfinex ve GDAX, sonunda Bitcoin SegWit protokolünü kabul ettiler. Bu iki borsanın SegWit’i kullanmaya başlamasından sonra işlem ücretleri uygun hale geldi.

SegWit cüzdanları kullanılmaya başlandıktan sonra işlem ücretleri düştü

Bitfinex 20 Şubat 2018’de, GDAX ise Bitfinex’in hemen ardından 23 Şubat tarihinde Bitcoin için SegWit desteğini devreye sokacağını duyurdu. Mart ayı başlarında her iki borsa da bütün altyapılarını değiştirerek başarılı bir şekilde SegWit yükseltmesini gerçekleştirdi.

En önemlisi, SegWit’in borsalar tarafından kabul edilmesi, tüm kripto para birimi yatırımcılarının, Bitcoin ücretlerini düşürmek amacıyla tepki göstermeye başlamasından sonra geldi. Fakat kripto para borsaları SegWit güncellemesi talebi artana kadar sorunu çözmeye yanaşmadılar. SegWit cüzdanları kullanılmaya başlandıktan sonra işlem ücretleri düştü ve  daha hızlı hale geldi.

Bitfinex’in müşterileri için SegWit cüzdanları kullanıma açık

20 Şubat 2018 tarihli bir blog yazısında, Bitfinex, SegWit cüzdanlarına geçişinin, daha düşük para çekme ücretleri ve Bitcoin ağı üzerindeki işlemler için iyileştirilmiş işlem süresi potansiyeli ile harekete geçtiğini duyurdu. Bitfinex CTO’su Paolo Ardino konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Bitfinex’in saygıdeğer ve sadık müşterileri için SegWit cüzdanları kullanıma açık. SegWit, kullanıcılar için sadece acil bir avantaj sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda gelecekteki Bitcoin geliştirmeleri için bir temel oluşturuyor. Bitfinex, SegWit adreslerini destekleyerek, kripto para yatırımcılarının en büyük endişelerinden üçünü ele alıyor: işlem ücretleri, işlem hızı ve toplam ağ kapasitesi. Bu uygulama sayesinde, müşterilerimize %20’ye varan daha düşük Bitcoin çekme ücretleri sunabilmenin yanı sıra her zamankinden daha hızlı işlem yapabileceğimiz için memnuniyet duyuyoruz.

ShapeShift cüzdanlar arasında Bitcoin transfer etmenin en etkili yolunu kullanıyor

Bitcoin göndermek ve almak için, Bitfinex kullanıcılarına SegWit özellikli Bitcoin cüzdanları sağlandı. Coinbase’in aynı zamanda, GDAX şirketinin ürün müdürü olan Alex Sieke bir blog yazısında benzer bir açıklama yaptı. Şu an itibariyle, Coinbase ve Bitfinex’in içine ve dışına taşan tüm Bitcoin, SegWit özellikli bir adres üzerinden gerçekleşmekte, daha büyük işlem yükünü ve sonuç olarak, daha düşük ücretlerin mayınlı bir blokta yerleştirilmesini sağlamakta.

Bu işlemlerden ayrı olarak, bir kripto parayı diğeriyle işlemek için kullanılan popüler bir hizmet olan ShapeShift, aynı zamanda 22 Şubat 2018’de işlem harmanlaması için de destek sağladı. Şirket, Ekim 2017’de benimsenen tek büyük ölçekli SegWit alıcılarından biriydi. Hem SegWit hem de işlem harmanlama desteği, ShapeShift’in şu anda cüzdanlar arasında Bitcoin transfer etmenin en etkili yolunu kullandığı anlamına gelir.

Tahmin edildiği gibi SegWit Bitcoin işlem ücreti sorununu çözüyor

SegWit Bitcoin işlem ücreti sorununu çözüyor. Tahmin edildiği gibi, artan SegWit benimsemesi, Bitcoin ağ ücretleri üzerinde dikkate değer bir etkiye sahip oldu. Her ne kadar ücretler 2017 yılı boyunca olduğundan daha düşük olsa da, kısmen düşen işlem hacmine rağmen, geliştirilmiş protokolün geçişi durumu daha da iyileştirdi. Örneğin; bir Reddit kullanıcısı, 16.000 dolar değerindeki Bitcoin (BTC)’ini (yaklaşık 2 BTC), 0,20 dolar gibi bir ücret karşılığında transfer ettiğini iddia ediyor.

Belki de kripto para borsaları para çekme ücretleri konusunda da rekabete girmiş olabilir. Örneğin; Binance para çekme ücretinde %50 indirim yapacağını duyurdu, yani kullanıcılar 0.0005 BTC ödeyerek çekim yapabilecek. Bununla birlikte, ShapeShift şu anda sadece 0.0001 BTC ile tüm borsalardaki düşük para çekme ücretini sunuyor.

Kripto para işlem ücretleri 2017 yılı boyunca tartışma konusu oldu

Kripto para işlem ücretleri 2017 yılı boyunca tartışma konusu oldu. Bu tartışmalar neticesinde hard fork uygulanarak pek çok yeni altkoin oluştu. Bunların başında en dikkat çeken hard forklardan birisi ise Bitcoin Cash. Diğer taraftan, birçok Bitcoin çekirdek geliştiricisi ve takipçisi, bu ideolojiye karşı çıktı ve hareketin merkezileşmeye yol açacağını belirtti. Bitcoin geliştirme topluluğu da, ölçeklenebilirlik problemi için bir çözüm olarak Lightning Network gibi ikinci katman platformlarını geliştirmeyi amaçlamakta.

SegWit ve Lightning Network Bitcoin hard forkları ve diğer Bitcoin’e benzer kripto paralar için kötü haber olabilir. Daha küçük işlem boyutları için Bitcoin Cash işlem ücretleri şimdiden Bitcoin işlem ücretlerini geçmiş durumda. Bitcoin Cash geliştiricilerinin rekabet etmek için bir çözüm bulması gerekecek. Bununla birlikte, işlem ücretleri bir şekilde parametrinin önerdiği gibi Bitcoin fiyatlarına bağlıysa tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaşmadan durumun kesin olarak değerlendirilemeyeceği açık.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin