kripto paralarda denge

Ripple, İngiliz düzenleyicilerini kripto paralarda denge kurmaya çağırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük üçüncü kripto parası olan San Francisco merkezli Ripple, İngiliz düzenleyicilere kripto paraların “Vahşi Batı” günlerini sona erdirmek için bir çağrıda bulundu. Şirket, İngiltere’yi güvenli ve yasal yatırımları dijital para birimlerine teşvik etmek ve kripto paralarda denge kurmak için yapılandırılmış düzenleyici çerçevelerin uygulanmasında Japonya’nın izinden gitmeye teşvik etti.

Britanya kripto paralarda denge için ortak nokta bulma çabasında

Ripple’ın düzenleyici yönetmelikler başkanı Ryan Zagone, İngiltere düzenleyicilerini “riski kontrol altına alma ve inovasyonu sağlama” arasında bir denge kurmaya çağırdı. Önerilen düzenleme için vurgulanan üç alan finansal istikrar, tüketici koruması ve kara para aklama konularını içeriyor.

Zagone, kripto endüstrisinin mevcut durumunu internetin ilk günlerine göre karşılaştırdı ve şöyle ekledi:

Şu anda daha fazla netliğe ve kurallara ihtiyacımız olduğu ve daha fazla kesinliğe ihtiyaç duyduğumuz zamanlardayız. Düzenleyiciler tarafından alınan “bekle ve gör” yaklaşımının yeniden gözden geçirilmesi için iyi bir zaman.

Japonya, kripto para birimi meşrulaştırma ve yönetmelik ile yol gösterici bir rol oynadı. Ve dijital varlık ticareti ve yatırımı için dünyanın önde gelen ülkesi oldu. İngiltere, muhtemelen ulusal politikaları sürükleyen ve egemen kılan Brexit müzakereleri nedeniyle tepki vermek için çok daha yavaş kaldı. İngiltere Başbakanı Philip Hammond, Mart ayında tüketicilerin korunmasına yardımcı olacak yeni bir görev gücünü açıkladı.

Beklenmedik bir şekilde İngiltere’nin merkez bankası Mark Carney, merkez bankası patronlarının çoğunun, kripto para birimlerinin “bir balon gibi tescilleyen” kilit kararı aldığını söyledi. Zagone, piyasaların olgunlaşması ve yeni girişimlerin çekilmesine yardımcı olmak için düzenlemenin gerekli olduğunu savundu:

Yönetmelik, özellikle kurumsal yatırımcılar olmak üzere yeni katılımcıların girmesini sağlayan, tıpkı otoyoldaki korkuluklar gibi bir rol oynuyor.

Birleşik Krallık’ın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu

Bankacılar, iş modellerinin merkezsiz para birimi tarafından tehdit altında olmasından dolayı, yapılan baskıları bariz bir şekilde destekliyorlar. İngiltere bankası Barclays, bir anda Bitcoin’i “bulaşıcı bir hastalığa” benzeterek bazı tuhaf hamleler yaptı. Ardından dünyanın en büyük borsalarından biri olan Coinbase ile ortaklık kurdu.

Birleşik Krallık’ın kripto para birimleriyle ilgili ne gibi bir yol izleyeceği yakından takip edilecektir. İngiltere,  Japonya’nın ayak izlerini takip edebilir veya daha fazla yenilik ve yeni iş yatırımı yaratacak sektörü farklı şekilde düzenleyebilir. Tüm bunların yanında şirketleri zorlama yolunu seçerek, traderları ve yatırımcıları kripto dostu deniz aşırı şirketleri tercih etmesine neden olabilir.

newsbtc

 

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin