SEC’den ilginç Bitcoin, Ethereum ve Ripple hamlesi geldi
SEC’den ilginç Bitcoin, Ethereum ve Ripple hamlesi geldi

SEC’in yeni yaklaşımı açıklandı: Peki bu sektörü nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC’in dijital varlıklar ve inovasyon üst düzey danışmanı Valerie A Szczepanik, SEC’in yeni yaklaşımı ile bazı durumlarda ICO’ların kayıt gerekliliklerinden kaçınabileceğini belirtiyor.

SEC’in yeni yaklaşımı: Eylem yok!

Wall Street Blockchain İttifakı’nın ev sahipliğinde bir toplantıda New York’ta konuşan SEC yetkilisi, bazı durumlarda SEC yasa veya yönetmeliğine uymadığını ancak “yatırımcıların korumasının tüm hedeflerini gerçekleştiren ruha mükemmel şekilde uyduğunu” öne sürüyor. Bu gibi durumlarda Szczepanik, “eylemsiz mektuplar” ile  ICO’ların kayıt gerekliliklerinden kaçınabileceğini belirtiyor. SEC yetkilisi, konuya yönelik şunları söylüyor:

Mektuplar kişinin tam olarak ne yapmayı planladığını veya varlığın yapmayı planladığını gösteriyor. Eğer SEC kendini rahat hissediyorsa “hiçbir yaptırım eylemi öneremeyiz” diyerek muafiyet için bir eylemsiz mektup yazabilir.

Yeni token projeleri, “eylem yok” yaklaşımıyla SEC kaydı alabilir

SEC Kurumsal Finansman Direktörü William Hinman’ın görüşüne göre, Ethereum platformu tamamen merkezden dağıtılmış olmasına rağmen, şu anda menkul kıymet olarak nitelendirilemez. Yeni token projeleri, “eylem yok” yaklaşımıyla SEC kaydı alma şansına sahip olabilir. Szczepanik bu açıklamayı şu sözlerle savunuyor:

Bence bu şeylerin bazılarını uygulamak istediğimiz kuralların biçimine tam olarak uymayacak bir sürü insan için ileriye doğru bir yol.

SEC, 2 ICO girişimini menkul kıymet olarak kaydediyor

Eski Morgan Stanley yönetim müdürü Caitlin Long ve Bitcoin çekirdek geliştiricisi Bryan Bishop tarafından yönetilen bir grup, sektördeki önemli uzmanlar tarafından onaylanmış bir mektup yazdığında, kripto paralar için mevcut cezai düzenlemeleri ile ilgili olarak yeterli bir çalışma bilgisine sahip olmadıklarından dolayı SEC’i suçladılar.

“Kötü kurallar sadece gelişmekte olan endüstrilere zarar verebilir.”

SEC’in mevcut yönetmeliklerine atıfta bulunan mektupta, kötü kuralların sadece gelişmekte olan endüstrilere zarar verebileceğini öne sürülüyor. Mektupta konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Mevcut gizli SEC kuralları, dijital varlıkları yönetme konusundaki riskleri yansıtmıyor ve teknolojinin teknik güçlerini kullanmıyor. Bu teknik güçler, daha güçlü ve daha sağlam bir gözetim ortamına yol açma potansiyeline sahip.

Grup, SEC’in kriptografik mühendisler, yazılım geliştiricileri, Bitcoin borsaları, akıllı sözleşme tasarımcıları, Blockchain geliştiricileri ve mevcut dijital varlık yöneticileriyle etkileşime girerek sektöre bakış açısı kazandırması gerektiğini ileri sürüyor.

Bitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin