Litecoin kurucusu: “Borsalar için çok zor bir süreç başlıyor.”
Litecoin kurucusu: “Borsalar için çok zor bir süreç başlıyor.”

Litecoin kurucusu: “Bitcoin adreslerinin kara listeye alınması çok önemli değil.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Magical Crypto Friends’in son bölümünde, Litecoin kurucusu Charlie Lee, Blockstream’in CSO’su Samson Mow, Monero ve Whale Panda’nın baş geliştiricisi Riccardo Spagni, OFAC’ın iki Bitcoin adresinin geri bildirimleriyle ilgili açıklama yaptı.

Litecoin kurucusu: “Borsalar için çok zor bir süreç başlıyor.”

Son zamanlarda, OFAC’ın siber suçla bağlantılı oldukları için iki Bitcoin adresini kara listeye aldığını ortaya çıktı. Adres sahiplerinin İranlı vatandaşlar olduğuna inanılıyor ve bu adreslerin yaklaşık 6.000 BTC alan 7.000’den fazla işlem var. Ayrıca, bu adreslerle etkileşimde bulunan herkes, ABD hükumeti tarafından potansiyel olarak sorumlu tutulabilir ve yasal cezalarla karşı karşıya kalabilir.

Charlie Lee, iki Bitcoin adresinin kara listeye alınmasının gerçekten “o kadar” önemli olmadığını belirtiyor. Bununla birlikte ona göre, adreslerin herhangi birinin OFAC listesinde olup olmadığından emin olmak için her seferinde bir işlem gerçekleştirmesi durumunda binlerce adresin kontrol edilmesi borsalar için çok zor.

Riccardo Spagni, topluluğun kritik bug’u çözmek için attığı adımları anlatıyor

Bir borsa kara listedeki işlemi tespit etmek için ne kadar geri gidecek?

Riccardo Spagni konuya yönelik şunları söylüyor:

Eğer işiniz yoksa yatırılan paraların bu adreslerden gelmediğini ve geri çekilen fonların bu adreslere geri çekilmediğini kontrol etmek kolay. Ama Bitcoin‘in doğası gereği, bir adresten on adrese geçmeniz çok kolay. Bu yüzden önemli soru, bir borsa işlemi tespit etmek için ne kadar geri gidecek? Bir, on ya da 100… Bunu belirlemek gerçekten zor.

Bir toz saldırısı olursa ne olur?

Bunu takiben WhalePanda, bir toz saldırısı olasılığına işaret ederek şunları söylüyor:

Birçok adreslere çok küçük miktarlar gönderebilir ve bir çeşit toz atağı yapabilir. Daha sonra bu paralar kara listeye alınmış veya kara listeye alınan adreslerden geldiği için her adres kirlenir.

Spagni ise konuya yönelik şunları söylüyor:

Eğer kripto para kontrolünü veren bir cüzdan kullanıyorsanız bir toz saldırısından etkilenmenizi önlemek çok kolay.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin