Kripto paralar neden düştü? Momentum tersine mi döndü?

SEC’in staking söylentileri kripto piyasasından 40 milyar doları sildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile ilgili önemli iddialar ortaya atılmıştı. SEC’in staking’leri durduracağı konusu bugün daha güçlü şekilde kendini gösterdi. Hatta dün gece yarısı konuya ilişkin bir borsa adım atmak zorunda kaldı.

SEC’in staking haberlerinin ortaya çıkmasıyla piyasa daha çok streslendi. Ani yaşanan düşüşler çift haneli kayıplara yol açtı. Özellikle de son zamanlarda büyük bir sıçrama yapan yapay zeka coin’leri daha fazla geri çekilme gördü.

Genel piyasa değeri staking söylentilerinin ardından 40 milyar doların üzerinde değer kaybına uğradı. Amerika’da SEC’in kripto üzerindeki baskınlığı devam ettikçe endişeler ve stres kaçınılmaz oldu.

Staking iddialarının gerçek olması piyasayı tersine çevirdi

Piyasanın önde gelen kripto borsası olan Kraken, SEC soruşturmasının ardından acil bir karara imza attı. Borsa, kripto staking işlemlerini durdurmak zorunda kaldı. SEC’in radarında olan borsa, ikinci bir karara kadar staking hizmetleri vermeyeceğini duyurdu.

Kripto piyasası değerinden büyük çıkışlar görüldü. Bunun sebebi ise kripto borsası Kraken’in ABD’deki staking hizmetlerini kapatması oldu. Borsa, kayıt dışı menkul kıymetler satmakla ilgili suçlamaları karşılamak için 30 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti.

SEC ve Kraken arasında yaşanan krizle beraber 10 Şubat Cuma günü kripto verileri pek iyimser kalamadı. Son 24 saat içinde küresel kripto piyasası değeri 1,063 trilyon dolardan 1,02 trilyon dolara düştü. Bu düşüşbir günde 43 milyar dolar kayba eş değer.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin