SEC’in Ethereum kararına uzmanlar pozitif yaklaşıyor
SEC’in Ethereum kararına uzmanlar pozitif yaklaşıyor

SEC’in Ethereum kararına ilişkin uzmanların görüşleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) üst düzey bir yetkili Ethereum‘un bir menkul kıymet olmadığını belirtti ve bu açıklamanın ardından Ethereum’un fiyatları kısa bir zaman dilimi içerisinde %10’un üzerinde yükseliş gösterdi. Peki SEC’in Ethereum kararına ilişkin uzmanların görüşleri nelerdir?

SEC’in Ethereum kararına uzmanlar pozitif yaklaşıyor

SEC’in Kurumsal Finansman Direktörü William Hinman, geçtiğimiz günlerde komisyonun Ethereum ya da Bitcoin‘i menkul kıymet olarak sınıflandırmayacağını söyledi. Bu duyuru, dünyanın en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum’u çevreleyen yasal belirsizliğin azalmasına da yardımcı oldu. SEC yetkilisinin yorumları, kripto paralarla ilgili düzenlemelerin nasıl yol olacağı konusunda daha fazla netlik sağladı. Bu olumlu açıklama sadece Ethereum’u değil piyasayı da olumlu yönde etkiledi. CryptoCompare’in CEO’su Charles Hayter, konuya yönelik şunları söyledi:

Açıklamanın netliği, basınç valfini alandaki negatif duygudan kurtardı.

Başka bir deyişle, SEC’in bu son açıklaması düzenlemenin kripto para piyasalarında yarattığı etkiyle ilgili kaygıları gidermeye yardımcı oldu. Sosyal ticaret platformu eToro’nun kıdemli piyasa analisti Mati Greenspan, açıklamayı şu sözlerle değerlendirdi:

Tüm kripto para sektörü için çok mutlu bir gün! Aylardır bu net açıklamayı bekliyoruz ve bunun pozitif bir şekilde geldiğini görmek sevindirici bir durum.

SEC kararında sonra Ethereum vadelileri geliyor

Delaware merkezli dijital varlık borsası Mandala’nın CEO’su Nate Flanders ise konuya yönelik şunları söyledi:

Bu sadece Bitcoin ve Ethereum için değil, tüm kripto para ekosistemi için çok önemli bir açıklama. Her türlü yasal netlik piyasa katılımcılarının duygularını etkileyecek. Bu durumda kripto para yatırımcıları rahat bir nefes alabilecek.

SEC’in Ethereum’u bir menkul kıymet olarak sınıflandırmaktan vazgeçme kararı, borsaların bu kripto paraya yönelik türev ürünleri sunmasını kolaylaştırabilir. Dünyanın en büyük vadeli işlem borsalarından biri olan CBOE’nin başkanı Chris Concannon, konuya yönelik şunları söyledi:

SEC’in açıklamasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu açıklamayla birlikte Aralık 2017’de Bitcoin vadelilerini başlattığımızdan beri düşündüğümüz Ethereum vadelileri için önemli bir engel ortadan kalkmış oluyor.

Ethereum vadelileri Crypto Facilities adlı platformda işlem görüyor

Cancannon, geçtiğimiz Aralık ayında CBOE’nin gelecekte Bitcoin Cash işlemlerine başlayabileceğini de öne sürdü. Ethereum vadelileri şu anda İngiltere merkezli Crypto Facilities adlı platformda işlem görüyor. Platform, bu ürünü geçtiğimiz ay çıkardı. Crypto Facilities ayrıca geçtiğimiz ay CME Group ile Ether Referans Endeksi için ortaklık kurdu.

Forbes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin