Dev balinalar canlandı: Milyonlarca dolarlık Bitcoin, Ethereum ve XRP hareket etti!
Dev balinalar canlandı: Milyonlarca dolarlık Bitcoin, Ethereum ve XRP hareket etti!

SEC’in Bitcoin’den vazgeçmesinden sonra, Bitcoin balinaları kurtarmaya gelecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BTC/USD paritesi 3.000 dolara yakın, yeni bir fiyat düşüşünden sonra Bitcoin (BTC) toparlanma emareleri gösteriyor. SEC gecikmesi piyasadaki düşüşün tetikleyiciydi ve Bitcoin balinaları hareket halindeydi.

Uzmanlar Bitcoin (BTC) için daha fazla düşüş öngörüyor

Bitcoin aşırı satım bölgesinde, ancak çok da değil. Uzmanlar BTC/USD paritesi için daha fazla düşüş öngörüyorlar. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hafta başında erken toparlanma girişimlerini gerçekleştirdi. Ancak son yaşananlarla bu hareketler artık başka bir “ölü kedi sıçraması” gibi görünüyor. Çünkü ölü bir kedi bile yere düştüğünde seker.

Zaman geçtikçe dijital paralar daha düşük seviyelere yükseldi ve ardından ABD’nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nunda (SEC) bir açıklama geldi. ABD düzenleyicisi, Bitcoin ETF’si konusundaki kararını Aralık ayı sonundan Şubat ayı sonuna kadar ertelemeye karar verdi. SolidX ve Van Eck’in yüksek profilli teklifi, kripto yatırımcılarına çok umut verdi.

Bitcoin balinaları BTC biriktiriyor

Kurumsal yatırımcıları kripto para dünyalarına getirmek için bir Bitcoin ETF’si gerekli. Bir önceki hafta kurumsal katılım yönünde hareket eden NASDAQ’ın platformu, Coinbase’in OTC pazarı vb. sektöre umut aşıladı. Ancak bireysel yatırımcı dünyası da kurumsal yatırımcılardan daha az önemli değil.

Ayrıca, çeşitli kripto cüzdanları arasında büyük sermaye hareketleri olduğuna dair raporlar bulunuyor. Daha önce bildirdiğimiz üzere Bitcoin, Ethereum ve Litecoin’de büyük paralar balinalar tarafından taşınıyor. Bu balina hareketlerinin, büyük oyuncuların kripto para biriktirmek için fiyatları düşürmek amacıyla kriptoları dumping ettikleri şeklindeki spekülasyonlar var. Piyasadaki fiyat eğiliminin yönünü belirlemek şu anda zor görünüyor.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin