XRP fiyatı
Analistler % 12’lik sert düşüşe rağmen XRP fiyatından neden umutlu?

8 Aralık XRP fiyat analizi: XRP 30 sente tutunmaya çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

8 Aralık XRP fiyatı ile ilgili kritik detayları şu şekilde belirledik:

  • XRP dün 30 sentin altına kadar düştü.
  • Sonrasında başlayan toparlanma hareketi ile 32 sente kadar yükselen XRP, yeni güne bu seviyeden düşüş ile başladı.
  • Yükselişin hareketinin 100 saatlik hareketli ortalama da sonlanması bu seviyeyi önemli bir direnç noktası haline getirdi.

8 Aralık XRP fiyat hareketleri

XRP dün günün önemli bir kısmını 30 sentin altında geçirdikten sonra bu seviyenin altına hareket etmeyince yeni alıcılar bularak yükselişe geçti. Gün sonunda 33 sente kadar yükselen XRP/USD paritesinin geldiği bu nokta 100 saatlik hareketli ortalama seviyesiydi. Bu seviyenin geçilememesi ise XRP fiyatının düşüş yönlü hareket etmesine neden oldu.

Hafta sonunun ilk gününe düşüş ile başlayan XRP, şu 30 sent bandında bulunuyor. Ana düşüş trendinin altında seyreden kripto para negatif bölgedeki konumunu devam ediyor. Bu bölgeden çıkması için 33 sentin üzerindeki günlük kapanışlara ihtiyaç duyan XRP’nin sonrasında ise 0,3540 seviyesinde bulunan 4 saatlik 100 hareketli ortalaması ikinci hedef noktası olarak duruyor.

Aşağı yönde ise kısa vadede 0,2975 dolar seviyesi önemli bir destek noktası olarak dururken, bu noktanın savunulamaması durumunda XRP/USD paritesinin 25 sent ana desteğine doğru hareket edebileceğini görebiliriz.

XRP için önemli teknik göstergeler

4 saatlik XRP/USD paritesinde;

  • MACD yönünü pozitif bölgeye çevirmek üzere. 30 sentin üzerine bir hamle ile pozitif bölgeye geçişini tamamlayacak olan gösterge, sonrasında ise yükselişi tetikleyici şekilde hareket edebilir.
  • Stokastik gösterge ise şu an aşırı alım bölgesinde bulunuyor. Bu konum satış yönlü hareketleri tetikleyici özellik gösterirken bu doğrultuda önümüzdeki saatlerde satış sinyali verebileceğini görebiliriz.
  • RSI göstergesi de stokastik osilatörü destekler nitelikte negatif bölgede hareket ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin