“Şubat ayı bir Bitcoin ETF’si görebileceğimiz en erken ay olacak.”
“Şubat ayı bir Bitcoin ETF’si görebileceğimiz en erken ay olacak.”

SEC’in Bitcoin ETF’si kararı CBOE’nin başvurusu için ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Winklevoss ikizlerinin Bitcoin ETF’si başvurusunun ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) tarafından reddedilmesi kripto para piyasasını harekete geçirdi. SEC’in kararının ardından Bitcoin, tekrar 8.000 doların altına kadar geriledi. Spesifik olarak, SEC’in bu kararı CBOE’nin başvurusu için ne anlama geliyor?

“SEC’in kararı CBOE’nin Bitcoin ETF’si başvurusunu etkilemeyecek.”

SEC’in Winklevoss ikizlerinin Bitcoin ETF‘si başvurusunu reddetmesinin ardından, piyasada CBOE’nin başvurusunun da onaylanmayacağı konusunda spekülasyonlar ortaya çıktı. CBOE’den ismi belirtilmeyen bir kaynak, Winklevoss ikizlerinin başvurusunun reddinin CBOE’nin başvurusu ile alakasız olduğunu belirterek, CBOE’nin başvurusunun onay için gereken ilkeleri karşıladığını belirtiyor. CBOE çalışanı konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

CBOE’nin başvurusu onay için gerekli olan ilkeler ile eşit olarak destekleniyor. Aynı zamanda biz sermayeleştirme yoluyla halka açık bir şirketken hala düzenleyici kurumlara bağlıyız. SEC’in onay kararı için odaklanacağı yer burası. Bitcoin ETF ürünlerinin onayının çok yüksek bir olasılık olduğuna inanıyoruz. Bu konu sadece bir zaman meselesi.

CBOE’nin Bitcoin ETF’si başvurusu hala onaylanabilir

Eski bir SEC sorumlusu konuya yönelik şu açıklamaları yapıyor:

CBOE’nin başvurusu onay açısından en kesin olan başvuru. SEC, CBOE ile adilane olarak ilgilenme konusunda içsel bir ilgiye sahip olacak. Bana inanabilirsiniz. Gemini kararı bekleniyordu ve kolayca tahmin edilebilirdi. SEC tarafından onaylanmış bir Bitcoin ETF’si göreceğiz fakat bu daha çok 2018’in ikinci çeyreği ya da 2019’ın ilk çeyreğinin bir meselesi. Daha önce de söylediğim gibi bu kripto para tabanlı daha fazla ürüne kapıyı açacak.

Her iki kaynağa da bakıldığında CBOE’nin Bitcoin ETF’si başvurusunun hala onaylanabileceği söylenebilir.

Theicojournal

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin